Åk på organisationens resor

Vacker utsikt över havet

Förutom att ordna fram en värdfamilj och en skola har min engelska organisation erbjudit tre resor under mitt utbytesår. Den första resan var till London och den kunde jag tyvärr inte följa med på.

I februari åkte jag till Irland och nu i april ska jag åka till Edinburgh i Skottland. Irlandsresan var helt fantastisk och jag vet att de som åkte till London tyckte likadant om den resan. Nu har jag höga förväntningar på resan till Edinburgh.

Utbytesstudenter poserar

Jag har alltid varit en person som älskar att resa och uppleva nya platser. Möjligheten att åka iväg på resor med både nya och gamla kompisar gör ju det hela ännu bättre. Resan till Irland i februari har hittills varit en av höjdpunkterna under mitt utbytesår. Resan i sig var ganska kort, bara några dagar, men oj vad mycket vi hann göra och uppleva.

Vi fick se både Dublin och Belfast, Giants Causeway och en superhäftig hängbro samt platser där Game of Thrones spelades in. En kväll fick vi dessutom se irländsk dans och sedan prova på dansen själva. Det gav upphov till många skratt. Under vår vistelse på Irland bodde vi i grupper om fyra i olika värdfamiljer. Värdfamiljen som jag bodde i med mina kompisar var helt underbar och på kvällarna satt vi ofta och pratade med vår värdmamma.

Ansök till ett high school-år

Stenbrott

I Edinburgh vet jag att vi ska se själva staden, gå på “Harry Potter spotting”, vilket låter spännande trots att jag inte har en blekaste aning om vad det innebär. Under en av dagarna kommer vi åka till en sjö som heter Loch Lomond och till Stirling Castle som ska vara superfint. Till skillnad från på Irland kommer vi att bo på hotell mitt i Edinburgh, vilket troligtvis kommer ge oss en något större frihetskänsla än när vi bodde hos en värdfamilj.

Det absolut bästa med resornas upplägg är att aktiviteterna varvas med fritid. På Irland fick vi till exempel tre timmar att göra vad vi ville på när vi var vid Giants Causeway. Det var alldeles perfekt för då kunde vi gå iväg med våra nyvunna kompisar och titta på just det som VI ville se och upptäcka. I Belfast och Dublin fick vi även tid för shopping och för att gå och fika eller turista ännu mer. Min kompis och jag gick till turistinformationen i Belfast för att informera oss om ytterligare några sevärdheter som vi sedan gick till. Av en ren slump hamnade vi i en galleria med en kupol som vi gick upp i. Därifrån hade vi en otroligt fin utsikt över hela Belfast.

Utbytesstudent med ett paraply

De här planerade resorna har givit mig och de andra utbytesstudenterna möjligheten att besöka de två av de andra fyra länderna som ingår i Storbritannien samt Irland. Resorna har varit fantastiskt roliga och lärorika. Det är verkligen en förmån att få se, upptäcka och uppleva olika platser tillsammans med utbytesstudenter du redan känner och med andra som du har möjligheten att lära känna med hjälp av organisationen.

Tilda bloggar från Torquay under sitt utbytesår i Storbritannien.

Ansök till ett high school-år