Tankar för framtiden

Utbytesstudent vandrar

Över 200 dagar har swishat förbi och de senaste veckorna har jag börjat tänka mer och mer på vad jag ska göra efter mitt utbytesår i Storbritannien.

Till skillnad från min storasyster så visste jag inte vad jag ville göra i framtiden när jag sökte till gymnasiet och när jag slutade tvåan i höstas hade jag fortfarande ingen aning. Att vara arton och inte veta vad en vill jobba med kanske låter som ett obetydligt problem men för mig handlar det om ett mål som ger motivation.

Hundar på stranden

Under det här året har jag testat att studera inom olika områden och arbetssätt och jag har börjat inse vilka preferenser jag har. Skolan kan var utmanande men den har lärt mig mycket om till exempel inom vilka områden jag gillar utmaningar och inom vilka jag hellre håller mig på säkert vatten.

Med tid, prövningar och reflektion har en någorlunda tydlig framtidsvision tagit form, en framtidsvision som tillåter mig utnyttja det gymnasieprogram jag redan läser men som drar nytta av de förmågor och intressen jag utvecklat i England.

Hund leker på stranden

Nu när jag har en idé om vad jag vill göra så har jag motivationen igen att ta i från tårna i mitt skolarbete.

Även om det arbete jag gör här inte är erkänt i det svenska systemet så är jag villig att jobba hårt för den analytiska utvecklingen som är väldigt central i mina ämnen, och att arbetet inte är erkänt innebär också att det finns utrymme att misslyckas och dra lärdomar av det.

Sara bloggar från Torquay under sitt utbytesår i Storbritannien. Vill du också plugga på high school i Torquay? Med oss på Explorius kan du lägga till Torquay som storstadsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år