Skola och fredagsmysHola!! Nu har jag varit här i 10 veckor och det känns helt galet. Jag tror att för folket hemma i Sverige känns det längre men för mig märks det knappt. 

Vad har då hänt sen sist? Jo, som sagt min rumskompis, det har varit det som har varit mitt största problem här. Jag kan inte säga att det har blivit mycket bättre men det kan vara så att det går framåt med små steg. Jag pratade med henne när jag tyckte det gått för långt när jag diskade och plockade iordning, då hon bestämde hon sig för att göra iordning en kopp te, dricka det i köket och läsa en bok på sin mobil.

Under tiden sprang jag som en liten råtta fram och tillbaka. Så då frågade jag henne när jag va klar ”Du tycker inte att du också borde hjälpa till?”. Efter det så blev det en liten förändring. Sen berättade jag allt för min värdmamma då hon frågade mig ”men hur är livet, trivs du här hemma och i skolan, vad tycker du om Spanien?” Så jag sa allt och förstod allt sen så pratade hon med henne. Så det är ett TIPS skaffa en bra relation med någon i din familj som du kan vända dig till om det är någonting som tynger dig.Men eleverna är intresserade av oss studenter så det finns alltid folk att prata med. Jag har tjejer som jag umgås med och vi pratar och allt det där, men vi umgås inte på fritiden (för tillfället). Så umgänget här och hur man umgås med sina vänner är annorlunda än i Sverige. Men det blir bättre för varje vecka.

Vi är ett liten tjejgäng med utbytesstudenter och vi umgås mycket. Vi finner stöd hos varandra och vi alla känner att det är väldigt svårt att få kontakt med eleverna i klasserna.

Igår följde jag med Ciel och hennes värdfamilj till en hästmässa och det va riktigt mäktigt! Kul att uppleva det, det kändes spanskt. Det va lite som mässorna som finns i Sverige, man åker dit tittar på tillbehör till sin häst, köper kläder och här kunde du till och med få en ansiktsbehandling mitt i all hästlukt. Underbart! Det va väldigt mysigt, hon har 3 syskon så ibland får hon sitta barnvakt och då brukar jag gå hem till henne för att uppleva lite familjetid med film och popcorn (fredagsmyset)

Men summan av kardemumman det är bra här och jag trivs & vill inte åka hem! Hasta Luego!

Vill du veta mer om ett utbytesår i Spanien? Läs mer om ett high school-år här>>

Anmäl dig till ett high school-år