Ny värdfamilj

Jaaa, du läste rätt, jag har bytt värdfamilj. Tänker inte gå in på detalj varför bytet sker, men kort sagt så trivdes jag inte. Allt har gått bra & jag trivs väldigt bra i min nya värdfamilj. Värdfamiljen består av min värdmamma Matilde, min värdpappa Eugenio (kan fortfarande inte uttala det, haha) & deras tvååriga Yorkshireterrier Romeo.

Mati & "Euge", som de också kallas, bor i en lägenhet med gångavstånd till det mesta: kollektivtrafik, cafeterior & restauranger, mataffärer, parker & sportanläggningar. Det är något längre till centrum, men det är närmare till skolan. Stort plus enligt mig, haha.

Deras enbart artonåriga son Adriano insjuknade i cancer & gick tyvärr bort för två år sedan. Men han ska ha varit kompis med många utbytesstudenter & varit den som introducerat Mati & "Euge" till att just vara värdföräldrar. Vilket jag tycker är väldigt, väldigt fint.

Hursomhelst, både Mati & "Euge" (Romeo med såklart) är väldigt familjekära & bara efter ett par dagar känns det mer eller mindre som en riktig familj. Känner mig som hemma på ett helt annat sätt, jätteskönt. & innan jag avslutar vill jag ge lite cred till Explorius, GetReady & min lokala koordinator som tog detta på största allvar & gjorde bytet möjligt på ett smidigt sätt. Stort tack för det!

Ida vid solnedgång i Alicante, Spanien

Anmäl dig till ett high school-år 

Ida bloggar från Alicante under sitt utbytesår i Spanien. Vill du också plugga i Alicante? Med oss på Explorius kan du lägga till Alicante som områdesval vid din ansökan!