La primera semana

Dag 1

Jag & Daniel, en annan utbytesstudent, bestämde oss för att träffas & utforska området. Vi gick runt inne i centrum för att sedan dra oss ner mot stranden & dess strandpromenad. Väldigt vackert. På vägen tillbaka blev vi glassugna & stannade till på Jijonenca för att köpa glass, mums. Mot kvällen gick jag & min värdmamma Blanca ner till stranden. Eller ja, vi tänkte ta bussen men den hade precis gått när vi kom till busstationen. Vi spenderade ungefär två timmar på stranden för att sedan bege oss hemåt vid sjutiden. Under dagen blev det ungefär 14 kilometers gång, vilket resulterade i skoskav & värk i fötterna haha. Till kvällsmat lagade Blanca tortilla de patata, typ en tjock omelett med potatis, vilket ska vara en typisk rätt för Spanien.

Strandväg i Alicante, Spanien

Dag 2

Vi utbytesstudenter bestämde oss för att ha en stranddag tillsammans för att lära känna varandra. Eftersom jag & Daniel bor nära varandra hade vi följe till stranden för att möta upp övriga utbytesstudenter vid elvatiden. Exklusive mig är vi hittills sex stycken utbytesstudenter i Alicante: Daniel & Marnix från Norge, William från Danmark, Mira från Ungern & Sofia från Italien. Enligt information från Isabel, vår lokala koordinator kommer det tre tjejer till på lördag. dock osäker på varifrån de kommer. Hursomhelst, under dagen blev det mycket sol & bad samt lunch i form av caesarsallad på en restaurang längs strandpromenaden.

Strand i Alicante

Dag 3

På förmiddagen gav jag mig ut på egen hand. Jag strosade runt på gatorna i närområdet & hittade både Zara, Bershka & Mango, perfekt haha. Med mig hem köpte jag papper, pennor & en pärm för att, med inspiration från min mamma, kunna skriva dagbok. Mest för att kunna skriva av mig alla mina känslor. Mot kvällen, vid sextiden, stack jag & de andra utbytesstudenterna & köpte chorros, mums. Dock säger alla spanjorer att det ska vara godare på vintern, så får väl prova det också haha.

Dag 4

Ganska lugn dag. Som tack för att min mamma tar emot mig gav jag henne tre presenter som jag tycker symboliserar Sverige: en osthyvel, receptboken "Swedish FIKA" & inte minst lösgodis. Tror hon uppskattade det väldigt mycket. Vid tolvtiden gick jag till stranden själv för att njuta av vädret, & vid tretiden kom även de andra utbytesstudenterna. Ja, sol & bad fram tills sjutiden ungefär. Direkt därefter gick jag & min värdmamma till min blivande skola, mest för att jag skulle lära mig vägen. På kvällen var jag helt slut i både kroppen & huvudet, så somnade snabbt. Så går det när man missar siesta, haha.

Alicante

Dag 5

Jag tog sovmorgon till tio ungefär & åt en lugn frukost. Resten av dagen spenderades på stranden tillsammans med de andra utbytesstudenterna. Man får passa på nu innan skolan drar igång nästa vecka. Vid tretiden gick vi till Taco Bell för att käka lunch, ingen höjdare direkt, inte alls faktiskt. På vägen tillbaka till stranden köpte vi en boll för att kunna spela beachvolleyboll. Det blev dock inte så mycket spel, snarare att en slog iväg bollen & en annan fick hämta haha. När jag kom hem körde jag ett snabbt träningspass då jag inte fixat något gymkort än, tanken är att avvakta & se vart mina blivande klasskamrater tränar.

Dag 6

På förmiddagen gick jag till skolan för första gången för att få information, samt träffa mina klasskamrater & min mentor. Jag var först på plats & hade ingen aning om vart jag skulle bli av. En stund senare kom ett flertal andra studenter, så gick fram till dem & presenterade mig så gott jag kunde på spanska. Därefter började läraren prata & ge oss massvis med information, om vad det vet jag inte för förstod inte ett ord haha. Hursomhelst kommer jag, på grund av Coronaviruset, endast gå i skolan varannan dag, & i en väldigt liten klass: det är jag, en tjej till & fem killar. Tjejen var dock väldigt trevlig, så tror & hoppas att allt kommer gå bra. När jag kom hem var jag helt slut, så det blev en snabb lunch & därefter siesta. Mot kvällen gick jag & de andra utbytesstudenterna ut & åt på en restaurang, väldigt mysigt.

Palm i Alicante, Spanien

Dag 7

Förmiddagen spenderades, ännu en gång, på stranden tillsammans med de andra utbytesstudenterna. Vi provade en ny strand, & där fanns en fantastisk lunchrestaurang, mums. På eftermiddagen hade jag bestämt träff med tjejen från klassen. Hon hjälpte mig hitta ett bra gym, som både hon & jag tänkt träna på. Vi kommer väldigt bra överens, dock är språket minst sagt en utmaning, men det kommer. På kvällen hade min värdmamma förberett något som heter "arroz con leche", vilket är en typisk efterrätt i Spanien. Tyvärr var det inget för mig direkt, smakade gröt & det är väl inte min favoriträtt precis haha.

 

Anmäl dig till ett high school-år 

Ida bloggar från Alicante under sitt utbytesår i Spanien. Vill du också plugga i Alicante? Med oss på Explorius kan du lägga till Alicante som områdesval vid din ansökan!