Jueves / torsdag

¡Hola guaposss!

Dags för lite update tycker jag, haha. Dagen började med sovmorgon till niotiden, frukost i form av macka & massa frukt, & därefter bar det av till skolan. Första lektionen på torsdagar är matematik, & idag pluggade vi inför morgondagens prov på "limites & derivadas". Matematiken har nog varit det ämne jag haft lättast för. Matteläraren förklara väldigt bra med massa exempel &, viktigast av allt, pratar långsamt. Samtidigt kräver inte matten samma språkkunskaper som andra ämnen, handlar ju trots allt om siffror haha.

Empanada i Spanien

Hursomhelst, därefter var det en halvtimmes rast. Jag, Alaniz & Lucia gick som vanligt till ”Más y más”, en supermercado på gångavstånd från skolan. Jag köper i princip alltid en empanada med tonfisk- & tomatsås, medan Alaniz & Lucia alltid köper varsin pizzaslice & kaffe haha. På religionen kollade vi på film, igen haha. Tror seriöst detta är tredje filmen sedan januari. I måndags var första lektionen sedan september som vår "riktiga" lärare närvarade. Första terminen hade vi inga lektioner, andra terminen har vi haft vikarie & nu, inför tredje & sista terminen, är han tillbaka.

På geografin var det genomgång om Spaniens demografi. Vi har precis haft prov så vi började på detta området denna veckan & enligt mig har det hittills varit kursens mest intressanta område. Kan också bero på att jag faktiskt förstår vad hon går igenom nu, haha. Efter geografin var det ekonomi, & till skillnad från matematik har nog ekonomi varit det ämne jag haft svårast för haha. Ekonomiläraren pratar i X2000, skriver som en kratta med massa förkortningar & skruvar upp tempot på YouTube-videos, som om spanjorer inte pratar snabbt nog redan haha. Men men, går iallafall bättre nu än i september.

Läxor i Spanien

Sista lektionen på torsdagar, men även tisdagar & onsdagar, är engelska. Måste erkänna att motivationen till dessa lektionerna inte är jättehög, haha. Denna veckan har vi haft prov: igår gjorde vi "grammar & vocabulary" & idag gjorde vi "reading & writing". Skillnaden mellan engelskundervisning i Sverige & Spanien är väldigt stor & tror jag förstår varför många spanjorer har svårt för just engelska. För det första är spanskan & engelskan uppbyggda väldigt olika, vilket gör det svårare för spanjorer än för svenskar att prata engelska. För det andra pluggar spanjorer i princip bara grammatik, grammatik & grammatik, inget annat. Inte konstigt de har svårt att uttrycka sig?

Klasskompisar i Spanien

När klockan ringde vid tretiden begav jag mig hemåt. Jag åt lunch, crema de calabacín (soppa på zucchini), mumsss. Därefter gick jag med latinomusik i hörlurarna till spanskalektionen som börjar halv fem. Stress, haha. Efter en & en halv timmes lektion där vi kom på ”historias locas” köpte jag, Enni & Karla glass på Heladería Borgonesse. Asså wow vilken glass de har. Personliga favoriter måste nog vara citron & oreo, tips tips tips.

Glass i Spanien

Anmäl dig till ett high school-år 

Ida bloggar från Alicante under sitt utbytesår i Spanien. Vill du också plugga i Alicante? Med oss på Explorius kan du lägga till Alicante som områdesval vid din ansökan!