El fin de semana

Hola amgiooos! Hoppas allt är bra med er. Har varit en händelserik helg denna helgen & jag tänkte dela med mig lite. Let’s gooo.

Fredag

Slutade skolan 13.00 som vanligt & begav mig till gymmet en snabbis. Blev en WOD, "Fat Amy" mer specifikt. Ni som vet ni vet, & usch säger jag bara, haha. På kvällen träffade jag de andra utbytesstudenterna. Vi åt på en italiensk restaurang, Casa Mia, väldigt mysig. Jag beställde in en "surprise", det vill säga en varmrätt där jag inte visste vad den innehöll, lite spännande faktiskt, haha. Mätta & belåtna gick vi en runda i centrum innan jag begav mig hemåt runt tolvtiden.

Ida vid Castillo de Santa Bárbara

Lördag

Vaknade vid elvatiden av ett meddelande från Stephanie: "Voy con mi familia a Santa Pola, quieres venir? / Jag ska till Santa Pola med min familj, vill du följa med?" En halvtimme senare hämtade de upp mig & vi begav oss iväg. Stephanie & hennes familj är från Brasilien men bor i Spanien, sååå fick möjligheten att lära mig lite portugisiska också, haha. Reflekterade aldrig över att jag, utöver Spanien, skulle lära mig om massa andra länder & deras kulturer. Jag menar, jag åkte till Spanien för att lära mig om Spanien & dess kultur, men på köpet har jag träffat människor från Norge, Danmark, Ungern, Italien, Tyskland, Schweiz, Algeriet & latinos från i princip hela Sydamerika. Hursomhelst, vi åkte först till Mirador del Faro de Santa Pola för att njuta av utsikten, väldigt fint. Därefter blev det ett snabbt lunchstopp. Caesarsallad för mig & asså wow, största caesarsallad jag sett, & god var den också. Eftermiddagen avslutades vid saltsjöarna i Torrevieja, Laguna Rosa. Saltsjöar är precis vad det låter som, sjöar med så mycket salt att vattnet blir rosa. & ja, såklart jag smakade på vattnet, & shit vad salt det var. På kvällen träffade jag utbytesstudenterna igen - alltid trevligt att lära känna nya människor.

Besöker Santa Pola i Spanien

Söndag

Vaknade vid tiotiden ungefär & ringde därefter till "svenne-familjen", trots allt farsdag. Annars var det mest slapp på förmiddagen för att på eftermiddagen träffa tre spanjorer: Melanie, Johnny & Samuel. Vi träffades vid fyratiden för att ta oss upp till Castillo de Santa Bárbara & njuta av solnedgången därifrån. Men innan det laddade vi batterierna på La Crème Creperie. Jag & Melanie delade på en crepes toppad med Nutella, banan, jordgubbar & en kula chokladglass. Wooow, säger jag bara. Något av det godaste jag ätit på länge.

Äter crepes med andra utbytesstudenter i Alicante, Spanien

Anmäl dig till ett high school-år 

Ida bloggar från Alicante under sitt utbytesår i Spanien. Vill du också plugga i Alicante? Med oss på Explorius kan du lägga till Alicante som områdesval vid din ansökan!