Avresa till Spanien

Hej allihopa!

Nu sitter jag här, i Spanien, & tänkte dela med mig av en sammanfattning av den gångna veckan som dominerats av förberedelser som lett fram till avresan.

Innan avresan var jag tvungen att göra ett Covid-19 test, mest för att säkerställa att jag inte är smittad. Så mamma & jag åkte till apoteket i Kristianstad & gjorde testet snabbt i bilen. Kvällen innan avresan fick jag provsvaret, vilket var negativt, alltså positivt haha. När vi ändå var i Kristianstad passade jag på att införskaffa lite extra linnen, vilket behövdes.

 Covid-test inför utbytesår i Spanien

 

Väl hemma var det dags för packning. Har aldrig varit den som börjar packa flera dagar innan, men det var tur jag gjorde det denna gången. Shit, vad mycket det var som skulle med, i princip hela garderoben plus jackor, skor & hygienartiklar. Det tog sin lilla tid, totalt femtio kilogram packning packar inte sig självt.

 Packning inför utbytesåret

 

Under veckan som gått har jag försökt spendera så mycket tid som möjligt med mina nära & kära. I början av veckan umgicks jag så mycket som möjligt med Linus, min pojkvän, därefter en avskedsmiddag på Max med några klasskamrater & en med Beatrice, min bästavän, på Shady's, samt en sista roadtrip med Maja & Alva, två kompisar. Sista dagen spenderade jag tillsammans med min familj med ett riktigt fredagsmys: Otto glass, grillat & godis. Ja, fråga mig inte hur jag ska klara mig utan lösgodis.

Sedan var det dags för avresa till Españñña. Efter två timmars sömn ringde klockan 01.30 för att sedan köra mot Köpenhamn 45 minuter senare. Vi hämtade upp Linus & tog farväl av hans föräldrar på vägen, för att sedan fortsätta bilresan mot Köpenhamns flygplats.

I bilen gav både Hilda & Linus mig avskedspresenter. Hilda hade gjort ett väldigt, väldigt fint brev som kommer stå framme under hela året. Av Linus fick jag ett armband som jag velat ha väldigt länge, & till det hade han köpt en berlock. Ni kommer inte se mig utan det. Utöver det gav han mig en låda innehållande 294 lappar & två mindre presenter. Tanken är att jag ska öppna en lapp varje dag tills jag kommer hem, så det blir någon form av nedräkning. Väldigt fint alltihop, tack.

 Kastrup flygplats på väg till Alicante, Spanien

 

Väl på flygplatsen gick vi alla in tillsammans & checkade in mitt bagage, som såklart vägde 100 gram för mycket haha. Därefter följde de mig till säkerhetskontrollen & där var det dags för avsked. Dessa tio månaderna utan dem kommer minst sagt vara en prövning, men jag vet att de som verkligen betyder något kommer finnas kvar när jag kommer tillbaka, & för det är jag evigt tacksam. Under hela den gångna veckan har jag haft kontakt med andra spanska utbytesstudenter, bland annat William som också ska spendera sitt utbytesår i Alicante. Precis som jag flög han från Kastrup & eftersom det var så pass tomt på planet satt vi bredvid varandra & snackade. Rätt skönt att redan "känna" någon som går igenom ungefär samma saker som en själv.

När jag & William anlände till Alicantes flygplats hämtades han upp av sin värdmamma, medan jag fick skjuts av min lokala koordinator Isabel till min värdmammas klädaffär. Det gick förvånansvärt bra att prata med Isabel, jag kunde mer spanska än jag trodde. Det är lite svårare att prata med min värdmamma, vet inte om det beror på någon dialekt eller bara det faktum att hon pratar snabbt haha. Men det kommer, det kommer.

 Flygresa från Sverige till Alicante, Spanien

 

Hursomhelst, nu sitter jag välbehållen i Spanien & redo för mitt livs äventyr. Hoppas ni vill följa med.

¡Hasta luego!

Anmäl dig till ett high school-år 

Ida bloggar från Alicante under sitt utbytesår i Spanien. Vill du också plugga i Alicante? Med oss på Explorius kan du lägga till Alicante som områdesval vid din ansökan!