Nu är mitt utbytesår slut

Nu är det här, slutet på året. För 298 dagar sedan lämnade jag Sverige för att åka till Spanien. Jag var ”Done” med Sverige och ville verkligen se någonting nytt och uppleva nya saker.

10 månader sedan - blev det som jag tänkt mig?

Flera bilder på en utbytesstudent

Under detta året har jag vuxit som människa och insett att jag klarar ALLT. Jag har insett att vi kan inte bo i ett bättre land än Sverige, att vi är så otroligt lottade att ha ett sånt enkelt liv! För det har vi!

Skolan i Sverige är den bästa och det är det jag saknat mest här nere. Skolan här nere är på ett helt annat sätt och det passar inte mig...och det jag tror har att göra med ålder men även hela skolsystemet här nere.

Jag ska vara ärlig och säga det som blev en CHOCK för mig här nere det var bara skolan och hur allt var där. Det har varit svårt på så många olika sätt men det har även hjälp mig otroligt.

Kollage med bilder från utbytesår i Spanien

Jag har lärt mig att uppskatta allt jag har och att jag har turen att bo i Sverige. Just den biten är någonting som är så komplex att förklara.

Vet inte om någon någonsin kommer förstå den delen som jag tror att många utbytesstudenter upplevt att det finns en del i hela året som vi inte kan förklara vad det har gjort med oss, men vi har ändrats så mycket.

Jag har fått uppleva Spanien till max och det är mycket tack vara min värdmamma!! Hon är nog den bästa värdmamman i Hela Spanien! Min familj har varit FANTASTISK.

Kollage på en utbytesstudent i Spanien

De människor som jag kommer bära med mig i framtiden är alla utbytesstudenter jag träffat och kommer hälsa på, min flamenco lärare som har gett mig så otroligt mycket, min värdmamma och generellt alla spanjorer som är så trevliga och nyfikna.

Kommer sakna kindpussarna som man ger varandra varje gång man ses och när man säger tack för någonting. Så tänker bara varna folket där hemma att jag kommer fortsätta så det så!

Mina råd till dig som ska till Spanien:

  • Välj region om ni kan, då blir det lite roligare och det blir inte en chock vart ni hamnar
  • Se till att rör dig i olika kretsar, vuxna, barn, utbytisar, elever ALLA
  • Säg JA till allt...bara gör det
  • Lyssna på dig själv om du inte trivs eller känner dig osäker så är det inte ditt fel! Lyssna på dig själv för annars kommer inte året bli bra.
  • Njut!!

Mitt utbytesår hade kunnat vara värre och det hade kunnat varit bättre. Men detta året har varit viktigt för mig och jag kommer aldrig glömma detta äventyr. TACKSAM <3

Elin bloggar från Sevilla under sitt utbytesår i Spanien. Vill du också plugga på high school i Sevilla? Med oss på Explorius kan du lägga till Sevilla som områdesval vid din ansökan! 

Anmäl dig till ett high school-år