Exchange student tag – Elin i SpanienHej allihopa! Mitt namn är Elin och jag kommer att blogga för Explorius under mitt utbytesår i Sevilla, Spanien. Som en början tänkte jag göra en liten tag som besvarar frågor angående mitt utbytesår.

 • Vilket land ska du till?

  Spanien Sevilla, i en liten by som heter Tomares
 • Vilken organisation åker du med?

  Explorius
 • Vart skulle du helst vilja bli placerad?

  Jag är väldigt nöjd med min placering. Jag valde min placering genom att betala en summa och önska att bli placerad i Sevilla där de hitta en familj så jag är väldigt nöjd.
 • Har du fått din familj än?

  Ja det har jag! Jag fick min värdfamilj 8 mars.
 • Kommer du att åka på något förberedelseläger?

  Ja jag kommer åka på Soft Landing Camp i Barcelona 4 september. Och där är jag mellan 4-8 september och åker sedan till min värdfamilj 9 september.
 • Vad ser du mest fram emot?

  Jag är så taggad på att lära mig spanska ordentligt! Det är egentligen den enda anledningen till varför jag åker, för att förbättra min spanska. Men även att skapa kontakter och vänner för livet. Även den spanska kulturen som jag tycker är så fantastisk, så jag kunde inte valt ett annat land än Spanien för att det passar mig perfekt!
 • Vad fruktar du mest?

  Jag är egentligen bara nervös inför skolan då det alltid är nervöst att komma in i en ny skolmiljö, men jag är inte orolig för att det är någonting med skolan utan mer att skaffa vänner, komma överens med läraren och hitta rätt och så.
 • Var kommer du sakna mest?

  Det är klyschigt men mina vänner och min familj
 • Vill du prova någon ny sport?

  Jag skulle vilja spela fotboll för att det är en så stor del av den spanska kulturen, det är som en religion för dem. Så att få spela med en sån passion skulle vara väldigt intressant och väldigt roligt men jag är inte så bra, har aldrig spelat själv men älskar fotbollen som sport. Så att få pröva det skulle vara roligt men vill såklart pröva så mycket nytt som möjligt.
 • Kommer du att åka på någon resa arrangerad av organisationen?

  Om jag får möjlighet, ja. Jag tror att vi kan åka till Portugal och San Sebastian tror jag det hette och pröva på surfing och det skulle jag tycka vara ascoolt.
 • Nämn tre platser som du vill besöka i värdlandet

  Eftersom att fotbollen är en så stor del av kulturen i Spanien skulle vara otroligt att antingen se en fotbollsmatch lokalt eller i La liga. När vi är i Barcelona ska vi till Camp-Nou och det kommer bli så häftigt !! Men jag skulle även vilja turista runt i storstaden Sevilla som är den stora staden i Andalusien, jag ska bara gå runt där och titta på fina byggnader det räcker för mig och även att träffa min värdfamiljs vänner och släkt och allting så jag behöver inte åka runt, jag vill bara få en sån bra kontakt med kulturen och min familj som möjligt.
 • Tror att det kommer bli ett bra år?

  Självklart!

Elin bloggar från Sevilla under sitt utbytesår i Spanien. Vill du också plugga på high school i Sevilla? Med oss på Explorius kan du lägga till Sevilla som områdesval vid din ansökan! 

Anmäl dig till ett high school-år