Att anpassa sig till livet i en värdfamilj

Hola!

Sist jag skrev hade jag varit på Soft Landing Camp i Barcelona. (Kolla inlägget om du missat det) Jag har nu tillbringat 3 veckor hos min värdfamilj och det är väldigt mycket känslor och det känns fortfarande inte som på riktigt. Det känns som att jag ska åka hem om några veckor. Men det är inte så att jag känner mig som en gäst eller en turist. Det är bara att det liknar inget jag gjort innan.

Min värdfamilj är underbar. Paloma min värdmamma är så snäll och det är för att det är inte första gången som hon har utbytesstudenter vilket är jätteskönt!Här i Spanien äter man lite frukost, ett mellanmål runt 11:15, lunch vid 15:00-16:00 och middag runt 21:00. Jag är en person som MÅSTE ha frukost och första dagen här så visade min mamma mig: ”här har du yoghurt och bröd finns här till mackor och juice och frukt om du vill ha det”. Så för mig har jag aldrig behövt be om mer eller om något speciellt, vilket är skönt. Jag vet att andar av utbytesstudenterna har helt andra rutiner än mig. Så mat tiderna är inget problem för mig.

Min värdfamilj består av min värdmamma och hennes dotter som bor hos henne med sina 2 pojkar på 5 och 7 år (dem bor inte här hela tiden utan kommer inte då och då). Sen bor jag även med en tjej från Italien som är född 2001. Fördelen är väl att man är ju inte helt ensam och nackdelen är att vi delar rum och att vi är lite olika.

Jag har inte bott med någon under såhär lång tid sedan 2012. Så det är ju nytt. Men det jag gör och tänker (för att det ska vara bäst för mig) är att detta är mitt utbytesår och det ska inte vara någonting som hindar mig från att göra det mesta av det. Vill jag åka in till Sevilla en lördagkväll så gör jag det. Jag frågar henne om jag känner att jag vill ha med henne. På den fronten skiljer vi oss för jag är lite mer social och nyfiken än vad hon är.

Eftersom att vi bor PÅ varandra så kan jag inte vara med henne mer än vad jag klarar av och vill. Hon är inte jättemogen och självständig (för tillfället) och jag vill inte att hon ska bli som någon lillasyster som jag ska ta med mig ut på olika saker och ta ansvara för, tyvärr det är inte det jag är här för. Det kan låta hårt men för mig som är mogen och självständig så blir det en konstarts och kan liknas med hur man har det om man bor med 1-2 år yngre syskon hemma i Sverige. Men vi kommer bra överens och bråkar inte men det är inte så att det bara rullar på. Jag tänker väldigt mycket innan jag gör saker.

Men nu när skolan dragit igång har jag börjat prata med nytt folk, jag har de andra studenterna så det är inget jätteproblem större delen av tiden. Skulle vi ha olika rum skulle situationen vara annorlunda, men det funkar.

Fyllde 18 år förra tordagen och det var också en upplevelse, att fira utan sin familje på en sån ”speciell” dag. Men blev för i blindo till IKEA där vi åt middag! Det va väldigt mysigt vilket gjorde att jag inte tänkte så mycket på familjen!

Det var allt för nu! Ha det fint!

Elin bloggar från Sevilla under sitt utbytesår i Spanien. Vill du också plugga på high school i Sevilla? Med oss på Explorius kan du lägga till Sevilla som områdesval vid din ansökan! 

Anmäl dig till ett high school-år