Varför jag valde att bli utbytesstudent i Nya ZeelandHej, jag heter Anna-Greta och jag kommer från en liten stad uppe i Norrbotten. Jag har gått ut första året av Restaurang och livsmedelsprogrammet (inriktning bageri och konditori). och jag ska spendera de kommande året i en liten stad i Nya Zeeland som heter Ngatea. På fritiden gillar jag att läsa, vara ute i naturen, åka slalom och vara med min familj.

När jag först skulle välja vilket land jag ville åka till hade jag svårt att bestämma mig. Vill jag åka till ett land som alla åket till och jag vet ungefär vad som väntar mig, vill jag åka till ett land som ligger nära Sverige, eller ska jag välja ett land som jag inte vet nästan någonting om och som bokstavligt talat ligger på andra sidan jorden. Ja om ni inte redan har listat ut det så valde jag det sista alternativet, jag valde att åka till Nya Zeeland.Som jag redan har nämnt visste jag nästan ingenting om Nya Zeeland. Det jag visste var att det är sommar när det är vinter och vinter när det är sommar i majoriteten av alla andra länder, att de har skoluniform och att sagan om ringen spelades in där.

Jag visste inte hur det såg ut, hur deras dialekt var eller hur det faktiskt såg ut när man inte kollar på bilderna som finns på google. Så jag hade mycket nytt att lära under de kommande åren.Det är julen innan jag ska åka till Nya Zeeland. Det är nu jag inser att jag faktiskt inte kommer vara här under julen 2019. Så man kan säga att jag fick hemlängtan redan i December.

Jag försökte göra allting så perfekt som det kunde bli. Inte bara under julen men också allt som rörde vardagen. Jag ville att allting som jag gjorde skulle bli bra så att jag kan kan ha någonting att prata om med min värdfamilj och med de i skolan.Jag vet inte var tiden försvann men det är nu mindre än en vecka till jag åker. Det känns som att jag inte har koll på någonting. Jag vet inte vad jag ska packa, inte heller hur skolan fungerar eller när jag ska börja skolan eller vilka andra det är som ska också ska till Nya Zeeland. Jag har börjat packa men det är väldigt svårt att tänka vad man vill ha med sig och vad man faktiskt kan klara sig utan.

Det jag gick efter var att jag packade så jag hade kläder i två veckor, för man kan ju alltid köpa mer o det skulle behövas. Jag behöver inte tänka på vad jag ska ha för kläder i skolan eftersom alla skolor i Nya Zeeland har skoluniform. Men vad packar man till ett land som har ett helt annat klimat än vad vi har.Jag är en tjej som är väldigt känslig, jag gråter väldigt lätt över minsta lilla sak. Så när jag skulle säga hejdå till mina föräldrar och till min lillasyster grät jag väldigt mycket. Jag vet ju att jag klarar det här, jag har förberett mig i ett år men ändå var det jobbigt. Det fanns ändå en liten liten röst inom mig som sa att det här inte är en bra ide, att jag skulle vända om och åka hem igen. Men jag skulle inte bara göra min familj och vänner besvikna utan jag skulle även göra mig själv besviken, så jag gick på planet som skulle ta mig på mitt största äventyr hittills. Jag har inte ångrat en sekund av att jag faktiskt åkte.

Jag hoppas att ni vill följa mig på mitt äventyr här i Nya Zeeland hoppas vi ses här snart igen!

Mvh Anna-Greta 

 

Anna-Greta bloggar från sitt utbytesår i Nya Zeeland. Vill du också plugga på high school i Nya Zeeland? Tveka inte att skicka in din ansökan idag!

Ansök till ett high school-år