Min sista månad

Vacker utsikt över skog och hav

Nu har jag ca en och en halv månad kvar av mitt utbytesår. På ett sätt känns det som att jag har hunnit göra så mycket. jag har varit till sydön på en resa med andra utbytesstudenter, jag har varit till waitomo glowworm caves, varit till hot water beach, bestigit mt ruapehu, sett ett av väldens under Millford sounds.

Men det allra viktigast så har jag upplevt hut det är att vara en Nya Zeeländare, jag har fått se hur skolan fungerar och hur mycket dom värderar deras kultur.

Men vad tyckte jag egentligen om allting, ar det som förväntat eller inte, kommer jag komma tillbaka eller inte? Om jag ska sammanfatta mitt utbytes år hittills så skulle jag säga att det inte alls var som jag hade tänkt.

Grön växt med bär

Innan jag åkte så tänkte jag att det kommer bli det bästa året i mitt liv & att jag skulle prova så mycket saker som möjligt i skolan. Men i vissa stunder tycker jag att jag inte har utmanat mig tillräckligt mycket eftersom jag inte riktigt har provat någon sport eller klubb på skolan som jag sa att jag skulle.

Men jag tror ganska snabbt att jag insåg att jag inte tycker om att spel sport, och jag tycker inte om att vara med i klubben. Jag tycker att det är viktigt att du gör saker som du känner dig bekväm med att göra under ditt utbytesår, inte saker som du ser andra göra.

Fint landskap i USA

Så på det sättet var mitt utbytesår inte som jag hade tänkt mig. Men någonting som jag kan säga nu direkt är att jag definitivt kommer komma tillbaka och då ska jag ta med mig min familj så dom får se vilket underbart land Nya Zeeland verkligen är.

Nu har jag bara 7 lördagar kvar, och många i min närhet frågar hur jag känner för att åka hem, om jag kommer sakna alla mina vänner som är i Nya Zeeland och om jag längtar hem.

I början av mitt utbytesår trodde jag att det skulle vara jätte jobbigt redan nu med att lämna mitt liv här. Men jag känner ändå att det ska bli lite skönt att komma hem och få träffa familj och vänner igen, men det är ju såklart att jag kommer sakna min familj och vänner som jag har här.

Strand på Nya Zeeland

Jag har funderat mycket på hur jag kommer känna första natten när jag kommer hem och ska sova i min egna säng för första gången på så lång tid. Kommer det kännas normalt eller jobbigt. hur kommer alla vara mot en och hur kommer jag vara mot dom och hur kommer det vara att allting jag gör kommer vara på svenska och inte på engelska.

Jag tror helt klart att jag kommer blanda engelska och svenska under en tid för det gör jag redan nu. Den sista tiden jag har kvar har ska jag njuta så mycket jag bara kan, vara med mina kompisar och gå på en skolbal som jag faktiskt alltid lite velat göra. Jag ska ta vara på tiden jag har kvar.

Anna-Greta bloggar från sitt utbytesår i Nya Zeeland. Vill du också plugga på high school i Nya Zeeland? Tveka inte att skicka in din ansökan idag!

Ansök till ett high school-år