En helg med värdfamiljen i Osaka och Kyoto

Staden där historia möter modern teknik

Det var väldigt tidigt in på mitt utbytesår här i Japan när min värdfamilj frågade om det var någonstans speciellt jag ville. Jag sade självklart att jag alltid velat att åka till Kyoto, där historia möter dagens teknik, och speciellt under hösten. Då blir träden eldröda och det blir en speciell stämning. Den 21 november åkte vi till Kyoto. Vår första resa som familj.

Universal Studios

Det var väldigt ont om lediga hotellrum i Kyoto då november är en av stadens högsäsonger. Så vi åkte till Osaka. En stad som ligger 7 minuter efter Kyoto med shinkansen, snabbtåget. Där låg även Universal Studios Japan. Där spenderade vi första dagen.

Vi åkte karuseller och njöt av alla juleljus som var uppsatta. På USJ finns även Hogwarts-slottet och jag som är ett så stort Harry Potter-fan var tvungen att åka ”Harry Potter and the forbidden journey” turen. Den var i 3D och hur rolig som helst! Tyvärr stannade den i mitten och den varade alldeles för kort!

En alldeles speciell stad

Söndagen och måndagen spenderades i Kyoto. Kyoto är en alldeles speciell stad. Geishorna med flera hundraårig historia går på gator som är beklädda med moderna neonskyltar. Historiska tempel och helgedomar står bredvid nybyggda lägenheter. Men själva atmosfären är helt olik från storstaden Tokyo. Värdfamiljen väntade tålmodigt när man sprang runt som en turist och fotograferade allt som fanns att fota.

Detta är en av de händelser som kommer betyda mycket under mitt år här i Japan. Man kommer upptäcka så mycket mer än bara skollivet och vardagslivet i en japansk familj.

Katja bloggar från Tokyo under sitt utbytesår i Japan. Vill du också plugga på high school i Japan? Tveka inte att skicka in din ansökan idag!

Ansök till ett high school-år