Soft Landing Camp i Tokyo

Soft Landing Camp i Tokyo började med en lång resa. Det första flyget tog mig, två andra svenskar och två danska tjejer. Mellanlandning i Finland där vi mötte upp resen av svenskarna, norrmän och finländare. I nio timmar och fyrtio minuter satt vi på ett fullt plan mot Japan.

Först dagen var riktigt lång

Vi landade vid kl. 10 på morgonen och hade ett möte om lite allt möjligt. Vi åt middag och senare på kvällen kom även andra utbytesstudenter från Europa och USA. Vi fick sedan nyckel till våra rum och alla dök ganska snabbt ner i sängen för att sova.

Andra dagen var en informationsdag. Med väldigt mycket information. Regler var det mycket av men de behöver sätta gränser så att vi inte kommer till skada eller behöver avbryta programmet och åka hem. Vi fick väldigt många bra tips också, att säga tack en gång för mycket till exempel. Denna dag blev vi indelade i grupper och tog upp problem som kunde hända under året. På kvällen gjorde vi även sodo, kalligrafi. Detta var superkul!

Utflykt och shopping

På den sista hela dagen var det återigen mycket info men även en utflykt till Harajuku. Min grupp delade in sig i två mindre grupper varav vi gick en omväg genom en festival som var i en park. Det var så häftigt att se. Det här hade man aldrig sett i Sverige! När vi hade tittat klart gick vi vidare in mot Takeshita-dori, en känd shoppinggata. Där finns allt du kan tänka dig; at, kläder, purikura, musik. Vår superroliga ledare köpte Takoyaki till oss, det är små bollar av någon smet med fyllning. Så gott!

Katja bloggar från Tokyo under sitt utbytesår i Japan. Vill du också plugga på high school i Japan? Tveka inte att skicka in din ansökan idag!

Ansök till ett high school-år