Det blir inte alltid som tänktJag har snart bott i Frankrike i en månad
och det har varit den mest händelserika, förvirrande och känslosamma månaden i hela mitt liv. Det mest händelserika är nog att jag på lördag kommer byta värdfamilj. Det är främst för att jag inte tycker att de är dåliga människor, men snarare tror jag inte att det är en bra idé att jag stannar av olika anledningar. Jag vet inte om det är rätt familj för mig.

För tillfället bor jag i en liten stad
som heter Tarbes och ligger i regionen Midi-Pyrinées som ligger i södra Frankrike runt Spanska gränsen. Det är fortfarande högsommartemperatur här med svenska mått och landskapet här är otroligt vackert. Den första veckan kändes bra men ju mer tiden gick desto mer märkte jag att det inte fungerade. Efter att ha kontaktat mina organisationer blev det bestämt att jag skulle flytta och idag fick jag reda på att jag ska bo hos en familj i staden Nantes i nordvästra Frankrike.

Många kanske skulle tro att jag sörjer över att det blev såhär. Men om jag ska vara helt ärlig så känner jag att jag har lärt mig väldigt mycket av det. Självklart är det jobbigt, hade jag fått välja hade jag ju velat att situationen skulle varit annorlunda här så att jag inte skulle behöva flytta. Men man får bara göra det bästa utav situationen, ibland blir det inte som man har tänkt sig helt enkelt. Alla utbytesår har sina toppar och dalar och det är inte ovanligt att det blir såhär. Att byta värdfamilj behöver verkligen inte betyda att de man byter ifrån är onda människor som bara vill en ont, utan det kan som i mitt fall bara innebära att det inte funkar helt enkelt.

Något väldigt positivt är att jag känner att för varje dag så utvecklas min franska. Jag förstår betydligt mer idag än vad jag gjorde när jag kom hit och även om det fortfarande är ganska svårt att uttrycka sig så gör det också stora framsteg för var dag. Varje dag lär jag mig något nytt, mängden varierar från dag till dag. Vissa dagar kan det bara vara något enstaka ord men andra dagar kan det vara hela uttryck och verbkonjunktioner. Genom det känns det inte som att jag kommer behöva börja om helt från början nu när jag flyttar. När jag kommer till min nya klass kommer jag kunna prata med folk mycket bättre och kunna förstå på ett helt annat sätt

Starten på mitt utbytesår har varit allt annat än lätt. Men det har gått en månad av tio och nu när jag flyttar har jag alla chanser vid min sida som tyder på att det kommer att bli bra nu när jag kan börja om helt från början.

Agnes bloggar från Nantes under sitt utbytesår i Frankrike. Vill du också plugga på high school i Frankrike? Tveka inte att skicka in din ansökan idag!

Ansök till ett high school-år