4 anledningar att åka på ett utbytesår till Frankrike!1. Maten

Baguette, ost, crêpes, croque monsieur, färskt och närproducerat kött, fondue , raqlette, croissanter, pain au chocolate, ratatouille, och andra spännande saker som sniglar och grodlår smakar bäst i Frankrike!


2. Det fina landskapet

Vackra slott, vingårdar, gamla städer och kyrkor, balkonger av snirkliga mönster, långa stränder och höga berg. Då landet är stort och berikat på olika klimat kan landskapet variera beroende på vart du åker! Snöiga berg? Vinodling? Varma stränder? Vem vet vart du hamnar?

3. Språket

Franska språket är ett väldigt fylligt och karaktärsbeskrivande språk. Det är vackert, men svårt att lära sig på avstånd vilket det är därför många hemma i Sverige backar till att lära sig franska. Åker man till Frankrike så blir det en annan lektion - man omringas av språket och lär sig använda det. Vips, du lär dig flytande franska utan att behöva plugga!4. Franska folkets vänlighet

Fransmännen är i generella sammanhang beskrivna som relativt strikta, kulturkära och främlingsaktande personer. Men inte alls. De är stolta över sin kultur javisst, och de älskar att dela med sig av den men tror aldrig i mitt liv jag träffat människor som också är så intresserade av mitt liv i Sverige.

Vi brukar ha timmars konversationer på ett fik i staden jag bor i angående våra olika kulturers syn på politik, mode, nyheter etc. Och det är fruktiga konversationer som lätt hettar till, men alla respekterar varandras åsikter på grund av ren nyfikenhet . Tycker du inte som dem andra? Säg det! Nous sommes en France!

Saga bloggar från Angers under sitt utbytesår i Frankrike. Vill du också plugga på high school i Frankrike? Tveka inte att skicka in din ansökan idag!

Ansök till ett high school-år