Äntligen fick jag åka skidor!

Utytesstudent  i googles
Det var -18 grader i skidbacken och jag hade som vanligt flera lager kläder! 

Här i Moncton i Kanada faller snön i stora flingor och trottoarerna går inte längre att gå på. När nederbörden väl tar en paus passar temperaturen på att sjunka till - 20 grader och tårarna som bildas i ögonen på grund av kylan fryser till is inom några sekunder.

För att bli vän med kylan åkte jag till nordöstra delen av Nouveau-Brunswick, precis vid gränsem till USAs delstat Maine, för att åka skidor med PAC (den lokala utbytesorganisationen). Hela fransktalande PAC var där så jag fick träffa alla jag hade varit på språkläger med i augusti. Jag fick även säga hejdå till de flesta eftersom de ska hem nu efter en termin.

Kompisar runt ett bord
Hela gänget fick matchande mössor som det står Canada på!

Det var min första skidresa någonsin, men som tur var fanns det andra som inte heller hade åkt innan. Killarna som hjälpte mig att prova ut skidor tog dock så lång tid på sig att jag missade instruktionen på hur man åker. Min kompis förklarade så gott han kunde, men det var ju hans första gång också!


I mitt första försök kände jag mig som Bridget Jones. Nästan direkt efter jag hade börjat glida neråt trillade jag och fick smått panik eftersom mina kompisar hade förklarat att man måste trilla åt sidan och inte framåt för då kan man bryta något... Bröt som tur var inget trots mitt nästintill magplask och efter det föll jag inte igen. Tur det eftersom jag var väldigt orolig över att skada mig innan min Hawaii-resa i slutet av januari.

Kompisar gruppbild spegel
Det känns så sorgligt att de flesta av mina kompisar som jag lärde känna på språkintroduktionen i augusti nu åker hem efter första terminen.

Men att åka skidor var inte det enda som vi gjorde den helgen! Vi åt middag allihop tillsammans, spelade spel, badade i en pool och pratade till sent på natten.

Tyvärr avbröts resan ganska hastigt eftersom det blev snöstorm och vi fick åka hem i förtid. Det händer rätt ofta här att vädret ändrar på planer och ger nya förutsättningar. Vi har till exempel redan haft tre så kallade ”snow days”, när skolan är stängd och alla stannar hemma.

Färgglada cupcakes
Vi firade födelsedagsbarnet Kaya med cupcakes!

Den 21 januari var min sista skoldag för första terminen och det avslutades med ett svårt matteprov som jag pluggade till genom att sova extra länge och äta mörk choklad... Det gick förvånansvärt bra! (Känns det som iallafall, har inte fått tillbaka resultatet än.)

Nu måste jag packa klart inför min resa till Hawaii! Ha det så bra så länge!

//Kajsa

Kajsalisa bloggar från sitt utbytesår i Kanada. Vill du också plugga på high school i Kanada? Tveka inte att skicka in din ansökan idag!

Ansök till ett high school-år