Skolutflykt i Kanada

Utbytesstudenter med hjälm

Halloj från Kanada! Tänkte nu skriva om en PEAK-resa som var full av överraskningar. PEAK är mitt absoluta favoritämne hittills men den senaste resan fick mig att tvivla lite på var jag står i den frågan. Veckan som ledde in till resan var generellt väldigt stressig.

Jag tillsammans med tre andra från PEAK tar även en dramakurs och var därför med i en festival. Den varade under tre dagar (söndag, måndag, tisdag) och sedan åkte vi iväg med PEAK (onsdag, torsdag, fredag).

Just denna resan var en cykel camping resa. Vi cyklade 78 km till sovplatsen första dagen, stannade över två nätter och cyklade hem samma väg den tredje dagen. Med oss hade vi tält, kastruller, mat och självklart kläder.

För att få plats med allt så var vi rekommenderade att köpa cykelväskor (hängs på pakethållaren) Gjort som sagt gick jag och köpte mina. Dem skulle dock orsaka stora problem och mycket tårar framöver.

Vacker sjö med stenstrand

Dilemma nummer ett började så fort jag satte mig på cykeln för att börja trampa. Jag kom runt ett tre fjärdedels varv innan det tog stop. Mina väskor satt alldeles för långt fram och fastnade därför i mina pedaler.

Vi var redan sena och jag visste att detta var det sista som min lärare ville höra. Nej, han blev inte superglad när jag visade upp mitt problem men hjälpte mig att flytta dem längre bak. Sedan åkte vi äntligen iväg.

Jag skojar inte är jag säger att efter TRE minuter så går en av mina cykelväskor sönder!!! Bottnen går helt och hållet av och mina saker blir utspridda över vägen. Detta är inte sant tänkte jag. Det är under dessa situationer som Linn får ”mental breakdowns” och det var precis det som hände.

Jag gråter ALDRIG inför folk men denna gången brydde jag mig inte. Min lärare kommer cyklandes emot mig som står där gråtandes med mina saker i min famn. Vi löste problemet med att fördela ut min packning i andras väskor som hade plats över och jag kände mig hemsk mot dem som var tvungna att bära mina saker.

vackert vattenfall

Efter tio fruktansvärda minuter var vi alla ute på vägen igen på väg mot Mable Lake. Vi kom dit trötta och hungriga så vi började med att sätta upp våra tält och sedan laga middag. Det var då vi upptäckte det mest fasansfulla, min grupp hade glömt kastrullerna och det blir värre, vår frukost låg i kastrullerna för att spara plats. I detta läget så kunde vi bara skratta. Hur kunde det gå så fel?

Överlag så var resan superkul och det var jättefint där vi stannade. Vi sov i tält på en liten strand och vaknade upp till vågorna som sköljdes upp på strandkanten (eller regnet som öste ner, men nu ska jag vara positiv).

Vi gick på en jättefin hike på torsdagen och hade fint väder under resan hem. Kvällarna var bäst, på något sätt fick vi in 12 personer i 4 manna tält. Det är inte alla som lyckas med det ;)

Cheers Linn

Linn är utbytesstudent i Kanada och kommer under sitt high school-år att dela med sig av sina erfarenheter! Är du också intresserad av att bli utbytesstudent? Tveka inte att ansöka!

Ansök till ett high school-år