Starten på 10 kanadensiska månaderDen 28 augusti 2018 började mitt livs äventyr! Från lilla Lysekil, Sverige till relativt stora Vernon, Kanada. Det kändes ärligt talat som att börja om på noll. Flytta till andra sidan jorden där nästan ingen förstår ens modersmål, helt ny familj och mat som man inte är van vid. Dessutom ska man försöka hitta nya vänner, vilket kanske inte alltid är superlätt som 17-åring.

Personligen hade jag ett videosamtal med min värdmamma innan jag åkte över. Rekommenderar det starkt. Man får en bild av familjen som inte bara är en profilbild på Facebook och dom får också en mer personlig bild av dig. Jag hade förberett lite frågor innan som jag ville få svar på direkt och hon frågade lite frågor om mig, varför jag just valde Vernon, Kanada o.s.v. Till just den frågan har jag äntligen hittat ett bra svar! Min stad har nämligen allt!

Det finns 3 olika sjöar som man kan svalka sig i under de varma sommardagarna och bara 20 min med bil ifrån finns det en stor skidanläggning där man får uppleva äkta Kanadensisk vinter med fantastiskt skidåkning. Om man är intresserad av shopping finns även det. Med andra ord, gillar man friluftsliv kombinerat med storstadsliv så är denna stad perfekt för dig.Min största utmaning med resan hit var packningen. Jag har planerat att åka skidor och konståkning här vilket kräver en del tung utrustning. Min väska gick snabbt över viktgränsen och jag förstod att jag inte skulle få med mig allt jag ville. Då kom min kära far på en idé! Han hade hörts talas om “sport bagage” så vi ringde flygbolaget och visst fanns det ett sådant fenomen. Detta gjorde att jag fick ta med mig all sportutrustning i en väska utöver mitt vanliga bagage gratis. (Tips till dig som vill utöva sporter under ditt utbytesår!!!) Plus att jag fick med mig några extra par skor ;-), Whoop Whoop!

Nu är fokuset främst på att bli av med jetlagen innan skolan börjar!

Cheers Linn <3

Linn är utbytesstudent i Kanada och kommer under sitt high school-år att dela med sig av sina erfarenheter! Är du också intresserad av att bli utbytesstudent? Tveka inte att ansöka!

Ansök till ett high school-år