Turist på Vancouver Island

Solnedgång

Här om veckan kom min farmor och min pappas kusin Chrisse och hälsade på mig här i Kanada. Det var en jättekul vecka och så kul att få vara turist på ön som jag ändå bott på i nu 7 månader.

Veckan började med att jag och min kompis Rachael åkte över till Vancouver och spenderade dagen där med att besöka bland annat Gastown och ett antal starbucks (hehe). Vi mötte sedan upp Farmor och Chrisse på hotellet och dagen efter spenderades tillsammans runt i stan med shopping följt av en lång promenad genom Stanley Park och sedan blev det middag på BC kedjan White Spot.

Hike

När vi kom tillbaka till ön
åkte vi på en daytrip ner till Victoria vilket är huvudstaden av British Columbia. Så härlig stad, älskar verkligen att åka dit.

Vi gick runt lite, kollade på the Parliament Building såklart och sedan gick vi på museum och lärde oss en massa om first nation kultur osv. De hade även en wildlife photography utställning vilken jag tyckte var väldigt imponerande.

Utbytesår

Next up var att turista runt i Nanaimo, staden jag bor i. Jag visade Farmor och Chrisse var jag går i skolan, Sharky’s som är ett cafe bredvid skolan där jag hänger en del, vart jag bor, åt lunch med värdfamiljen och visade liksom vad jag har gjort och vart jag hänger här borta.

Vattenfall

Sedan var det såklart dags för Tofino. Om ni någonsin kommer hit så är det här ett ställe ni verkligen inte får missa!

Det var faktiskt första gången i Tofino för mig och efter en 5 timmars bilresa med en massa coola stopp på vägen kan jag säga att slutdestinationen var bättre än jag någonsin kunnat ana. Helt kär i platsen blev jag.

Vi valde verkligen en perfekt dag att åka på ocksa, solen sken och det var hur härligt som helst ute. Vi stannade för att äta den godaste fish and chipsen jag ätit i mitt liv för att sedan se solnedgången från stranden.

Utsikt

De sista dagarna åkte vi runt i Nanaimo
igen och även till städerna närmast, så Parksville, Qualicum osv. for att utforska de lite också. Vi gick på lite promenader, kollade in Englishman River Falls och Little Qualicum Falls (älskarrr) åt Timbits, middag på A&W och fika by the Nanaimo Waterfront. Försökt mitt bästa för att ta med de på alla typiska Kanadensiska aktiviteter och matställen men trots detta blev det faktiskt ingen Poutine!

Aja det är bara ännu en anledning till att komma tillbaka!

Linnea bloggar från Kanada läsåret 2017/18. Är du också intresserad av ett utbytesår i Kanada? Ansök idag!

Ansök till ett high school-år