Resa till Whistler

Linnea

En av de saker som min organisation ISE här i Kanada erbjuder är en resa till Whistler. Så denna helg åkte jag iväg med tre av mina bästa vänner här borta + typ 100 andra utbytesstudenter härifrån, sov på hotell två nätter och åkte snowboard i en av världens coolaste skidorter.

Dag 1  torsdag 

Så dag ett, torsdagen, bestod av att ta färjan från Nanaimo över till Vancouver för att därefter ta en buss och köra genom sjukt vackra vyer med sjöar och snöiga bergstoppar. När vi kom fram fick vi en Whistler village tour då vi gick ut med en av guiderna som visade oss runt, berättade vart mataffären fanns, vilka restauranger som var bäst osv.

Efter det fick vi göra vad vi ville så jag gick runt med mina kompisar i lite gift shops, tog en massa bilder framför OS-ringarna och bara hade det kul. Till middag blev det kraft dinner (mac & cheese) och sedan låg jag och mina tre roommates uppe och pratade om allt och ingenting.

Om high school i Kanada


Linnea

Dag 2 – fredag 

På fredagen blev det att vakna tidigt för att äta frukost, klä på sig och sedan ta sig ut i backen. Jag åkte tillsammans med tre andra snowboarders plus en instruktör från Irland. Whistler har så mycket mer personal från andra länder än Kanada haha, blev serverad lunch av en svensk!

Min instruktör var i alla fall hur bra som helst och vi fick öva på vår teknik, prova på att hoppa och göra lite tricks och sånt. Efter en lång dag i backen var det helt underbart att få smaka Kanadas bästa glass från Cows, äta pasta lagad av mina Italienska vänner och sedan gå ner till hotellets jacuzzi för att sitta där och bara njuta.

Linnea

Dag 3  lördag

Lördag morgon var det bara att stiga upp tidigt igen, göra oss i ordning, packa alla våra saker och sedan ta oss ut i backen. Det blev ännu en dag av strålande sol, härliga backar, sjukt god (men dyr heh) lunch och härliga snowboard instruktörer vars ordförråd endast bestod utav ordet "sweet".

Sen så var det dags för oss att sätta oss på en buss igen för att åka hem. En bussresa som bestod av att höra franska Killian berätta om sin världskända hund, lyssna på Chris med sina riktigt torra skämt och försöka att hålla ögonen öppna för att kunna titta ut genom fönstret men inte riktigt lyckas och somna till lite då och då.

Whistler var verkligen så galet coolt! Hela resan var bara helt underbar och jag vill bara tillbaka! Om du får möjligheten att åka på något liknande så ta den! Tycker verkligen om att min organisation anordnar resor som denna för man får prova på nya coola grejer på galet coola platser med galet coola personer!

Linnea bloggar från Kanada läsåret 2017/18. Är du också intresserad av ett utbytesår i Kanada? Ansök idag!

Ansök till ett high school-år