Bucketlist för utbytesåret i KanadaInnan jag kom till Kanada började jag skriva på en bucketlist för mitt år här och denna bucketlist fylls på varje dag när jag får höra om något nytt som finns att prova på.

Så jag tänkte skriva om lite saker jag än så länge fått checka av på min bucketlist och även några saker som jag har kvar att göra!

• Börja på cheerleading ✓

En grej jag visste redan innan jag åkte hit var att jag ville börja på cheerleading. Det är en sport som jag gick på i Sverige för några år sedan och jag valde min skola här med cheerleading i åtanke.

NDSS är den enda (tror jag) skolan i distriktet som har cheerleading. Så jag gick på try-outs och det visade sig att jag kom med i laget! ÄLSKAR sporten och ÄLSKAR laget så mycket!

• Prova på typiska nordamerikanska höstaktiviteter ✓

Att gå till en corn maze och ta en hayride till en pumpkin patch för att därefter välja ut sin egna pumpa är typ så nordamerikanskt det kan bli. Jag som älskar höst njöt ju varenda sekund av detta.

Vi fick alltså åka i en liten vagn sittandes på höbalar bakom en traktor, gå runt på en pumpaodling och känna på varenda pumpa för att hitta den perfekta och sedan fick vi gå runt i en labyrint inuti ett majsfält och försöka hitta alla stationer!• Smaka ketchupchips ✓

Googlar du på typiska kanadensiska saker så kommer du få fram ketchupchips. Det är alltså chips märket Lay’s som kommit på den skumma men enligt vissa briljanta idén med chips som smakar ketchup och av någon anledning finns dessa chips bara i Kanada.

Jag fick i alla fall då smaka dessa chips och kan bara säga att det känns så fel att äta haha. Det smakar alltså typ pommes doppade i ketchup fast det inte finns någon riktig ketchup på.

• Besöka Victoria ✓

Victoria är huvudstaden av British Columbia och även en av de finaste städerna jag besökt! Speciellt på hösten när träden börjar ändra färg och luften är frisk och härlig. Var där över dagen under thanksgiving-helgen och vi gick till en sjukt fin och stor park, the breakwater, åt god mat och det var bara så härligt!

Min värdpappa har familj i Victoria så vi kommer åka dit många fler gånger och gissa om jag är lycklig över det?!Och sedan finns det några saker som jag gärna vill göra innan jag åker hem, bland annat:

• Besöka The Canadian Rockies

Kanada har ju bland världens finaste natur och jag har inte planerat att lämna detta land utan att ha besökt Banff, Jasper, Lake Louise och allt vad Kanadensiska klippiga bergen har att erbjuda.• Hoppa Bungy Jump

De har en bro här över vattnet som man kan hoppa från och bara tanken gör mig livrädd men känner att det är nu eller aldrig. Jag har några månader kvar på mig att samla mod men innan jag åker hem skulle det ändå varit så coolt att ha hoppat bungy jump!

• Se en björn

Det är säkert en massa svenskar där ute som sett en massa björnar i sitt liv, men jag är inte en av de och om det är någon gång jag ska se en björn så är det i Kanada har jag nu bestämt. Så det är väl bara att sticka ut i skogen för mig för jag ska se få se en björn här.

Linnea bloggar från Kanada läsåret 2017/18. Är du också intresserad av ett utbytesår i Kanada? Ansök idag!

Ansök till ett high school-år