8 Kanada-stereotyper – stämmer dem?

Om du kan något om Kanada så kanske du hört att här borta dricker man sin Tim Horton’s double-doubles, går på hockey games varannan dag, skjuter älgar och slänger ut sig eh efter varje mening.

Jag har snart varit här i 10 månader så jag känner mig nu kvalificerad att berätta om de stämmer eller inte.

1. Eh

Okej så, mycket av de väldigt stereotypiska grejerna är ofta kopplade till Newfies har jag märkt. Så bland annat "eh" är vanligare i Newfoundland och där borta men absolut folk använder "eh" men skulle säga att fler säger "hey" här på västkusten.

2. Det är iskallt och snö året runt

Det stämmer ungefär lika bra som att det går runt isbjörnar på gatorna i Sverige. Kanada är liksom ett av världens största länder och vädret skiljer sig enormt från plats till plats. Där jag bor hade vi väldigt få snödagar i år men däremot är det regnskogsområde så mycket regn men också en massa sol och värme.

Dock är det ju landet för skidåkning och snön i typ Whistler är underbar.

Kanada

3. Här finns droger och marijuana överallt

Not gonna lie, här på västkusten, speciellt på denna ö så är det mycket droger och marijuana är typ lika vanligt bland unga som alkohol i Sverige. Dock är ju inte alla här värsta missbrukarna.

4. Tim Horton’s

Älskade älskade Tims. Om jag kommer sakna dig! Tänk er starbucks fast billigare och mer mat som grilled cheese, bagels osv. Underbar kedja som alltid kommer ha en plats i mitt hjärta. Och ja, folk är galna i Tim’s, åker dit med mina kompisar typ varje lunchrast hah!

5. Alla spelar hockey

Okej såhär, alla vet typ i alla fall något om hockey och de flesta vet om Sedinarna, speciellt här i Van-området eftersom de spelade i Canucks. Alla är dock inte helt hockeygalna.

Aktiviteter och sport

6. Sorry

Ojojoj. Ja detta är 100% sant. Alla säger "sorry" non stop. Det står till och med “SORRY” på bussarna när de inte går.

7. A-boot

Okej igen, mer en newfie-grej men några av mina kompisar har faktiskt en svag "aboot"-liknande way of saying "about".

8. Alla är utomhuspersoner

99% av folket här älskar att vara utomhus, campa, surfa, mountainbike, hike, go to the waterfalls or the lake och bara vara utomhus. Jag menar hur kan man inte älska det i detta sjukt vackra land?!

Älskar att man alltid har någon vän som vill ut och upptäcka med en när man har tråkigt haha! Kul också för alla här har jeeps eller trucks vilket är passande för ett äventyrsliv!

Utbytesår i Kanada
Kajak och natur


Linnea bloggar från Kanada läsåret 
2017/18. Är du också intresserad av ett utbytesår i Kanada? Ansök idag!

Ansök till ett high school-år