Min första tid i KanadaNu har jag varit här i Kanada i två veckor
och jag kunde inte ha det bättre! Jag är så nöjd med min värdfamilj, min skola, min stad och mitt val av land!

Att kunna gå ut genom dörren och se bergen i bakgrunden oavsett vart man är kan ju vara något av det bästa som finns. Att sedan köra mindre än 10 minuter för att sedan promenera runt hamnen vid havet är inte heller helt fel.
Nu efter två veckor har jag faktiskt inte haft någon hemlängtan än vilket nog kan bero på att jag är inne i den så kallade ”honeymoon fasen” och allt är nytt och jag gör saker precis hela tiden.

Allt här är så vackert och sjukt kul så jag får liksom aldrig någon tid över till att sitta och sakna trånga tunnelbanor, sega 50 minuters resor klockan 6 på morgonen för att komma till skolan och att plugga ihjäl mig i mörkret när jag kommer hem.

Här går skolan som en dans på rosor (kanske för att jag har 4 ämnen / termin och för att jag valt alla de ämnena själv men ändå) och när jag kommer hem går jag och min värdfamilj ut på promenader i den finaste naturen i världen.

Om high school i Kanada
Jag vet dock vad som väntar och jag vet att hemlängtan kommer slå till förr eller senare och någon gång under mitt år så kommer även kulturchocken komma.

Just nu känns kulturen inte alltför annorlunda vilket säkert kan bero på att Kanada ändå är rätt mycket närmare Sverige än vad kanske USA eller Japan är. Men det finns ändå en del skillnader varav några som jag skrattat mycket åt och några som jag aldrig ens tänkt på tidigare.

T.ex. så är folk väldigt mycket trevligare här än i Sverige och när man går av bussen så hör man ”thank you, thank you, thank you” då varenda en säger tack när de går av. Och kan vi prata om tiderna i skolan?

Jag har t.ex. lunch 11.23-12.02 och lektionerna kan sluta 9.59 istället för 10.00. Sedan saker som att de inte har rondeller här?! Jag har alltid bara antagit att rondeller är något som alla länder har men det är tydligen något europeiskt påhitt.
Hur som helst så är jag än så länge mer än nöjd med mina två veckor här i Kanada och jag har provat saker jag aldrig provat tidigare och varit på platser jag aldrig skulle varit på om det inte vore för mitt utbytesår.

Om high school i Kanada
Linnea bloggar från Kanada läsåret 
2017/18. Är du också intresserad av ett utbytesår i Kanada? Ansök idag!

Ansök till ett high school-år