Att komma hem efter utbytesåretNu har jag varit hemma i snart en månad och det känns rätt så sjukt. Så himla svårt att beskriva känslan efter ett utbytesår, det går typ bara att förstå om man gjort det själv. Men det känns i alla fall mest som en dröm.

Har liksom ett liv med familj, skola, vänner mm. där borta men det har jag bara lämnat och hoppat tillbaka in i det liv jag hade här i Sverige innan jag lämnade. Allt rullar på borta i Kanada och jag ser mina vänner ha kul med varandra utan mig och göra grejer jag älskade att göra utan mig. Så skumt.

Här hemma då, här har tiden stått still. När vi åkte genom Stockholm samma dag som jag kom hem så frågade mina föräldrar hela tiden om det kändes konstigt eftersom jag inte varit där på ett år men det kändes liksom som om jag bara varit borta några dagar.

Allt ser typ precis likadant ut, mitt rum ser ut som när jag lämnade, mina vänner ser typ ut som när jag lämnade, allt är precis som när jag lämnade.Såklart har ju grejer hänt i mina nära och käras liv men när jag frågar mina vänner vad som hänt i Sverige får jag oftast svaret “typ ingenting”. Så om det är någon som är orolig inför att åka iväg och behöva komma hem till ett helt förändrat liv behöver absolut inte vara det.

Såhär i efterhand kan jag verkligen säga att det här året har varit det bästa i mitt liv. Har verkligen älskar varenda sekund av att vara i Kanada och till min förvåning så hade jag nästintill 0 hemlängtan faktiskt. Helt underbart har det varit och det finns verkligen ingenting som skulle kunnat vara bättre. Så glad för alla underbara personer jag träffat också!

Denna sommar har jag faktiskt åkt runt i europa och träffat mina vänner från Italien och Tyskland och förmodligen träffar jag några Kanadensare som är i Europa under sommaren! Så kul!Är det någonting jag kan rekommendera här i livet så är det att åka på ett utbytesår och om någon läser det här som har funderat på att åka så gör det! Åk åk åk! Och är det någon som är sugen specifikt på Kanada så åk dit! Coolaste stället jag varit på någonsin, absolut älskar Kanada och ångrar inte för en sekund att det var just det ställe som jag fick kalla mitt hem i 10 månader!

Linnea bloggar från Kanada läsåret 2017/18. Är du också intresserad av ett utbytesår i Kanada? Ansök idag!

Ansök till ett high school-år