Att bli en del av landetHur är det egentligen att komma till ett land där man aldrig har varit förut? Att inte ha språket som första språk, inte känna till miljön, att lära känna helt nya ansikten...

Nytt och spännande i början

Till en början är allting så fascinerade. Jag hade aldrig varit i Kanada innan och att se och jämföra Kanada med andra länder var väldigt spännande. Med människorna var det lite stelt till en början och man var inte helt inställd på språket. Vissa gånger kunde jag börja prata svenska helt plötsligt för att sedan komma på mig själv att ingen annan förstod vad jag sa.

I början vad man en lite av en outsider och man kände sig lite vilsen ibland. Det är såklart förståeligt när man inte känner någon, inte har språket som första språk och aldrig varit på stället innan.

Att tänka på engelska är coolt

Med tiden kom man in i allting mer, språket börjar sätta sig och man vänjer sig med att ha engelska (i mitt fall) i sin omgivning hela tiden. Tillslut början man även tänka på engelska vilket är så coolt. Man hittar folk att hänga med och man kommer in i en ny rutin.

Att bryta sin gamla rutin hemma känns lite lustigt och det är väldigt ovant i början när man inte kommit in i sin nya rutin. Man lär även känna stället efter ett tag och slipper tappa bort sig och ta fel buss (hände mig ett antal gånger i början hehe) osv.

Detta är mitt hem nu

För mig har det nu gått ca 2 månader här i Kanada. Andra månaden var som tuffast då jag fick hemlängtan. Nu känns allting lugnt och jag börjar inse att detta faktiskt är mitt hem. Att prata svenska känns för min del väldigt lustigt och man måste ofta tänka en extra gång innan man pratar och svarar på svenska.Isabella
 bloggar från Kanada läsåret 2016/17. Är du också intresserad av ett utbytesår i Kanada? Ansök idag!

Ansök till ett high school-år