Att få en värdsyster som också är utbytesstudentAtt ha en värdsyster är något som jag aldrig trodde hade kunnat påverka mig så otroligt mycket. En person som jag aldrig trodde att jag skulle kunna komma nära i början när man träffades och det var så otroligt stelt.

Innan jag åkte på utbytesår så fick jag reda på samtidigt som jag fick min familj att familjen även skulle ta emot en annan utbytesstudent. En tjej från Tyskland. Jag kunde välja om jag ville avstå eller inte att bo med en annan utbytesstudent. Jag tänkte lite och pratade med andra personer med erfarenhet och kom fram till beslutet att jag ville bo i en familj med en annan utbytis.

Man skulle ju vara med om samma sak så man kunde ju bara vinna på det
. Ändå så var man väldigt nervös för tänk om man inte klickade?! Vi addade varandra på Facebook innan men hade inte så himla mycket kontakt. Min värdsyster Miriam, 17 år (lika gammal som jag), från Tyskland. Det fanns ingen bild på Facebook vilket antagligen var bra då man ofta får en bild av en person som antagligen är helt fel genom att se en bild på personen.

Jag kom några dagar innan Miriam och när det var dags att åka och hämta henne så dog jag av förväntansfullhet. Jag var så exalterad! Jag minns hur otroligt stelt det var i början då båda var blyga och nervösa. Tiden gick och vi umgicks hela tiden. Det var så skönt att ha någon man kände första dagen i skolan. Vi gjorde allting tillsammans och tog bussen till skolan och hem osv. Med tiden så kom vi varandra närmare och närmare. Om något var svårt kunde vi prata om det och vi kunde förstå varandra på en nivå som ingen annan vän kan (om de inte varit på utbytesår).Vi har aldrig bråkat eller haft någon konflikt. Efter fem månader kan jag säga att vi är så nära och jag ser Miriam som min syster och bästa vän. Jag vet att det låter klyschigt men vi har bokstavligen gått igenom blod, svett och tårar tillsammans, och sedan såklart en sjuk massa skrattattacker. Hon betyder så mycket för mig! Det finns de som bor med andra utbytesstudenter som väljer att inte bli vän med dem eller så kanske de helt enkelt inte klickar ...

Om ni får chansen så tycker jag verkligen att ni ska ta den och försöka lära känna dem. Jag hade tur som fick en så otroligt bra match och även också att vi bor så nära varandra i Europa sen så vi kan besöka varandra hela tiden. Hade jag vetat hur det hade varit att bo med en annan utbytesstudent innan jag kom hit så hade jag sagt ja till det utan att tveka!Isabella bloggar från Kanada läsåret 2016/17. Är du också intresserad av ett utbytesår i Kanada? Ansök idag!

Ansök till ett high school-år