5 tips inför avresan till Kanada

avresa utbytesstudent kanada

Hej på er! Jag hade tänkt att dela med mig av mina tips över vad jag har tänkt på inför min avresa. Jag sitter just nu på planet påväg till Kanada.

Here we go:

1. Packa i god tid innan

Det är inte lätt att veta vad man ska ha med sig för 10 månader. Sedärför till att packa i god tid innan så att du har tid på att fundera över vad du ska ha med och inte osv. Jag skrev en packlist för att även kunna checka av så att jag hade med mig allt!

2. Även i packningen ingår papper

För mig har det i alla fall varit en massa papper att hålla koll på. Se därför till att ha kontroll över vilka papper du behöver ha med dig inför resan med visum osv.

Jag hade alla mina papper klara och samlade en vecka innan avresan. Det kändes sköntså att man slapp hålla koll på det när stressen kom de sista dagarna innan avresan. Se även till att ha en lista på att papper du ska ha med dig så att du inte missar att ta med något viktigt.

3. Försök att inte ha för höga förväntningar

 Jag var tydlig med att säga till mig själv att inte ha förhöga förväntningar inför mitt utbytesår. Sätter man väldigt höga förväntningar så kanske man blir besviken om allt inte blir som man har trott. Du kanske det är bättre om man har mindre höga förväntningar och blir positivt överraskad kanske.

Självklart tycker jag alltid att man ska hoppas på det bästa och oavsett vad så tror jag att ens år kommer bli så himla kul. Hoppas ni förstår mig rätt!

4. Se till att fixa med visumet i god tid

Jag var ändå i hyfsad god tid när jag började men att förståsig på hela visumprocessen var svårare än vad jag trodde. Jag blev fullständigt galen ochfrustrerad då jag till en början inte förstod något alls.

För mig med dåligt tålamod så vad det jobbigt att inte lyckas och bli klar på en timme som jag trodde att det skulle ta… Det tog mig flera veckor att fylla i alla dokumenten som behövdes osv. Det gäller att ha tålamod och verkligen läsa igenom vad det står.

Jag gjorde detta mitt i sommaren också så det kanske inte blev enklare för det då många är på semester, men till slut löste det sig tillslut. Jag hade inte klarat av det om jag inte hade kunnat ringa till Explorius hela tiden och frågat om allting.

5. Mitt sista tips är att åka med rätt inställning

Detta tror jag att de flesta gör då man är så himla taggad. Hela upplevelsen tror jag blir bättre om man har en positiv attityd och rätt inställning.Det är inte bara ett år i ens liv utan det är ett liv i ett år! Man vill ju få ut bästa av denna otroliga möjlighet och upplevelse.

Isabella bloggar från Kanada läsåret 2016/17. Är du också intresserad av ett utbytesår i Kanada? Ansök idag!

Ansök till ett high school-år