Vänner över hela världen

Gruppbild med utbytesstudenter

Något av det bästa med att åka på utbytesår till Australien är att träffa nya människor och få vänner från andra delar av världen. För vissa går det jättelätt att skaffa kompisar direkt, och för andra är det svårare och tar längre tid.

Utbytesstudenter poserar i inlines

Innan jag åkte på utbytesår till Australien var en av mina största rädslor att jag inte skulle få några kompisar. Som ni ser på bilderna så slutade det ändå med att jag träffade massa nya vänner. Jag personligen tycker det är väldigt jobbigt att känna mig ensam.

Jag gillar att bli väldigt nära med dom vännerna jag har och har mycket kontakt med dom. Därför var det väldigt jobbigt för mig att komma hit och börja om på noll och inte känna någon. Jag hade svårt att hitta australiensiska vänner och jag stressade så mycket över det för jag ville inte känna mig ensam.

Utbytesstudenter umgås i Australien

Vi var ca 20 utbytesstudenter på min skola när jag först kom hit. Några av dom trivdes jag ganska bra med, men det var sådan stress över att hitta australiensiska kompisar så det kändes inte riktigt som att dom internationella vännerna ”räknades”. Jag träffade några vänner från Australien, men insåg att jag helt enkelt klickade bättre med utbytesstudenterna. Inte för att dom också är utbytesstudenter, utan för att jag helt enkelt matchade bättre med deras personligheter.

Utbytesstudenter pysslar

Det blev sommarlov och dom flesta av dom internationella studenterna åkte hem. Som tur var stannade dom jag trivdes bäst med kvar. Vi lärde känna varandra ännu mer över sommaren och nu är vi väldigt nära vänner. Jag Jag har insett att det spelar ingen roll att majoriteten av mina vänner är från Tyskland, Italien eller något annat land, dom är ändå mina vänner och räknas precis lika mycket som mina australiensiska vänner. Nu tycker jag bara att det är roligt att ha vänner från andra delar av Europa och det är ganska enkelt för mig att åka och träffa dom i framtiden.

Ella bloggar från Queensland under sitt utbytesår i Australien. Vill du också plugga på high school i Australien? Med oss på Explorius kan du välja att lägga till ett områdesval vid din ansökan till Australien! 

Anmäl dig till ett high school-år