Mitt utbytesår i Australien

Jag låg precis i min säng och kollade Instagram när tanken plötsligt slog mig hur sjukt det är att jag befinner mig här i Australien. Hur galet det är att jag faktiskt åkte!

För jag vågade ju inte, jag var ju hela tiden inställd på att dra mig ur förr eller senare. Jag känner mig själv och visste att jag aldrig skulle våga göra något sånt här, även om en del av mig ville det mer än något annat. Jag visste att jag inte var tillräckligt modig. Så fel man kan ha om sig själv!

Jag heter Ella och är 17 år, bor en bit utanför Göteborg med min mamma, pappa, hund och katt. Så länge jag kan minnas har det varit min dröm att få åka till Australien. Min mamma reste mycket som ung och åkte bland annat hit. Hon har berättat många historier om allt hon upplevde och gjorde.

Jag är inte säker på exakt vad det var som lockade mig så mycket just hit. Allt antagligen. Allt lät bara så himla underbart! Och när man ser bilder härifrån vill man ju bara hoppa på ett plan och flyga hit. Och det var precis vad jag gjorde! Eller riktigt så enkelt var det väl inte, men nu sitter jag iallafall här i min säng i Sunshine Coast, Australien.

Som sagt var jag livrädd innan jag åkte, och är fortfarande titt som tätt. Men jag vet att även om jag ibland har hemlängtan eller gråter (för jag är verkligen en emotionell bergochdalbana haha), så vet jag att det var rätt beslut att åka. För hur året än blir kommer det vara ett minne för livet och något jag alltid kommer bära med mig.

Detta inlägget blev en liten introduktion av mig och ett smakprov på hur ett blogginlägg från mig kan låta. Kommer snart berätta mer om hur mitt liv här är och om familj, vänner, djur och annat.

Men med detta första inlägget vill jag bara säga att om du är sugen på att åka på utbytesår men inte vågar, skit i det! Åk ändå! Jag vågade inte, men ändå gjorde jag det. Så om mesiga jag klarade det så kan definitivt du också klara det.

Ella bloggar från Queensland under sitt utbytesår i Australien. Vill du också plugga på high school i Australien? Med oss på Explorius kan du välja att lägga till ett områdesval vid din ansökan till Australien! 

Anmäl dig till ett high school-år