Roadtrip med värdfamiljen

Utbytesstudent vid solnedgång

För ca en månad sedan var jag på roadtrip med min värdfamilj i Australien. Då hade jag varit hos dem i ca 1,5 månad. Vi körde från där vi bor, Coffs Harbour, till Surfers Paradise, Brisbane och Byron Bay. Det var under denna roadtrip som jag verkligen bondade med min värdfamilj.

Jag hade kommit väldigt bra överens med min värdmamma innan dess men inte kommit så nära med mina värdsyskon. Jag tror att det beror på att jag är van vid att vara det yngsta barnet i familjen och att vara ensam dotter. Här är jag det äldsta barnet som bor hemma och har dessutom en värdsyster.

strandhäng

I början hade jag det lite svårt att komma nära mina värdsyskon. Jag visste inte riktigt vad jag skulle prata om eller göra med dem. Men på en roadtrip har man inte något annat val riktigt val än att prata, skämta, umgås och sjunga med varandra. Det var verkligen så kul.

När man är hemma så är det inte alltid naturligt att umgås med varandra på samma sätt. Man har sitt vardagsliv med vänner, skola och jobb. Men när man är ute på äventyr tillsammans blir det en helt annat sätt att förhålla sig till varandra. Jag kom min värdfamilj mycket närmre vilket var så kul och värdefullt.

Fyr blå himmel

Vi började med att bila från Coffs till Surfers Paradise. Vi bodde i Surfers i två nätter. Vi bodde i en fantastisk lägenhet på 54e våningen med utsikt över The Gold Coast. Dagen efter åkte vi på släktkalas norr om Brisbane.

De som hade det bodde på en gård med påfåglar, hund och hästar.. Det var häftigt att se. Sedan bodde vi den kvällen hos några familjekompisar i en förort till Brisbane. Det var lite lustigt för de kompisarna var danskar. Dagen efter det var vi i Brisbane.

utsikt över stad

Det kändes faktiskt skönt att vara i en storstad igen då jag vanligtvis bor mitt i Stockholm och är van vid mycket folk och stadsrus och har saknat det lite. Sista dagen på roadtripen åkte vi först till Ikea. Det var faktiskt riktigt kul att se skyltar och namn på svenska igen, jag kände sig lite som hemma.

Sedan var vi i Byron Bay vilket var min absoluta favorit. Det var så härlig stämning där. Vi åkte också ut till Cape Byron lighthouse där man hade en fantastisk utsikt. Sedan var det hemfärd.

Efter den härliga roadtripen kände jag mig så mycket närmre min värdfamilj och var så mycket mer bekväm med dem. Om din värdfamilj frågar om det är något speciellt du vill göra under ditt år rekommenderar jag starkt att föreslå roadtrip om ni har möjligheten.

Det behöver inte vara en 4 nätters som min var utan kanske bara fredag till lördag eller kanske bara över dagen. Det är också ett riktigt kul sätt att se mer av ditt värdland.

Amanda bloggar från New South Wales under sitt utbytesår i Australien. Vill du också plugga på high school i Australien? Med oss på Explorius kan du välja att lägga till ett områdesval vid din ansökan till Australien! 

Anmäl dig till ett high school-år