Året börjar i SydneySoft Landing Camp 2018

Jag vet inte om jag skulle kalla det ’soft’ landing camp, för det var så mycket nya intryck på bara tre dagar. Nytt land, nya aktiviteter, nya umgängen.

Bland detta fanns alla tankar om att man precis har lämnat sitt vanliga liv för att komma till något totalt främmande. För min del var det ett läger med bara Select-studenter (då jag själv valde Select-programmet) och endast en till av dem var svensk. Resten kom från Norge eller Tyskland.

Så i mitt fall blev det en ’soft’ landing enbart när det kom till engelskan, då jag hörde mest norska. När jag lämnade lägret tänkte jag helt ärligt på norska istället för engelska… Lite jobbigt var det att vara den enda som pratade svenska bland ca 20 norskar, men jag gjorde mitt bästa för att komma in bland gänget ändå  för det var väldigt härliga folk jag lärde känna.

En ensamhet jag aldrig känt förut

Dock kände jag ensamhet på ett sätt jag aldrig känt förut. Jag var verkligen inte ensam, för jag hade ju massa andra utbytesstudenter runtom mig. Men att precis ha lämnat sitt vanliga liv för att behöva skapa sig ett nytt liv helt på egen fot kändes ganska stort och svårt. Jag försökte att inte tänka för mycket på hur jag upplevde allt nytt, utan istället ’bara vara’ - vilket också var en ny känsla för mig. Dessutom visste jag att jag skulle behöva fortsätta ’bara vara’, för snart skulle jag lämna den här gruppen och ge mig av själv igen.

Det som kändes skönt var att känna att vi alla utbytesstudenter var i samma sits, med liknande bakgrunder och samma stora upplevelse framför oss.
Lägret var såklart inte som jag tänkt mig, men jag hade väldigt kul. Och SYDNEY var det finaste. Jag trivdes verkligen i den staden!!

Mitt första intryck var hur vänliga folket var - älskar främlingar som ler, hälsar och pratar med varandra. Matställena var dessutom SÅ fräscha, shoppingen var bra, och det var skyskrapor, båtar och stränder på samma gång… Helt i min stil. ;)

Vi turistade, shoppade, åt italiensk pizza, hade barbeque-mys ute, och, SURFADE för första gången. Så kul!!

Men efter de dagarna var jag ärligt talat så slut att jag ville hem för att ta en paus och vila ut mig innan jag drog vidare... Därav skulle jag inte kalla det ett ’soft landing’ camp – men definitivt ett ’good landing’ camp. Även om det bara var 3 dagar känns det som en viktig del av mitt utbytesår.

Och när jag väl börjat mitt liv på Sunshine Coast kändes det väldigt skönt att redan ha några kontakter på andra ställen i Australien. Vissa närmare än andra, men jag visste i alla fall att jag inte var helt ensam.
Ansök till ett high school-år