Naturen i AustralienHeej! Måste göra ett appreciation post för naturen.

För jag har lärt mig uppskatta naturen så mycket här i Australien då det helt ärligt har hjälpt mig massor under mitt utbytesår att bara kunna vara utomhus. Hörni, alla borde spendera så stor del som möjligt av dagen ute, för man mår verkligen bättre av frisk luft än att vara inne.

Oavsett om det är när man hänger med kompisar eller behöver tid för sig själv. Friheten att chilla på stranden efter skolan här, istället för att inte ha någonstans att vara efter skolan i Sverige, är älskvärd!!

För i Sverige är det ju inte många dagar som lockar till utomhushäng - så om du har möjligheten att bo i Australien istället så underlättar ju det. ;)När vi pratar om utbytesår också ska man inte underskatta naturen – för när man är nere eller har hemlängtan har jag märkt att det alltid blir liite bättre av att gå ut!

Till min poäng är Australien verkligen det finaste landet, så om du faktiskt ska på ett utbytesår och funderar på vart du vill åka så borde du välja Australien. För miljön här är underbar. Och under hemlängtan (vilket alla utbytesstudenter har ibland) kan man iallafall trösta sig själv med hur fint det är runt om en, oavsett hur det känns med värdfamiljen, skolan eller vännerna.

Att promenera själv på stranden, lyssna på vågorna och samtidigt få gråta ut får t.o.m. ledsamheten att bli något fint.Vissa dagar känner jag att jag ”behöver” se vattnet för att kunna avsluta dagen, haha. Så ibland springer jag till havet för att hinna dit innan solen går ner. Solen går ner väldigt tidigt här (just nu halv 6) så man kan se solnedgången varje dag – vilket är det mysigaste.

Att kolla på när solen går ner kan verkligen göra mina dagar. Helt ärligt trodde jag faktiskt att man skulle kunna tröttna på det, men har märkt att det inte går att tröttna på. Okej, för att avsluta är naturen här som ett balsam för själen.

Så, till er som fortfarande är i Sverige kommer några fina naturbilder från Sunshine Coast, som till och med är finare i verkligheten. Kramar.
Ansök till ett high school-år