7 veckor kvar

Glada utbytesstudenter på sanddynan

Nu har jag 7 veckor kvar av mitt utbytesår i Australien... Jag kom hit till Sunshine Coast i juli förra året och det är nu februari. För två dagar sedan räknade jag min tid kvar som ”februari, mars, april” – och tänkte att det var hyfsat kort men ändå en del tid kvar...

Utbyetsstudenter snorklas från båt

Men när jag kollade kalendern och räknade helgerna blev jag chockad hur lite tid det faktiskt var. 7 helger, varav de två uppkommande redan är planerade för mig – alltså 5 helger som jag har kvar till att göra allt det jag vill hinna med. Inklusive upprepa och njuta av alla de bra helger jag har haft. Det känns som absolut ingenting!?

Vackert hav i Australien

Skolan är inte den mest exalterande enligt mig, då jag inte klickar med de australiensiska i min årskurs (pga ålderskillnad). Men jag har vant mig och har tre av mina bästa vänner på skolan (en norsk, brasilianare och en italienare).

Dessutom utnyttjar jag tiden bättre efter skolan nu då allt går lättare i och med att jag är van med vardagen och transporten. Så även skoldagarna blir mycket mer än att bara gå till skolan.

Surfbrädor i Australien

Exempelvis när jag går och surfar till solnedgången tänker jag inte en sekund på att jag går i skolan – och då kan jag inte längta till någon annan plats på jorden. Helgerna dessutom är to die for – de blir alltid bra.

Vi hittar på så mycket och roliga saker så att det känns som sommarlov... Hur härligt?

Kompisar dricker coca cola

Så som ni förstår är jag väldigt nöjd med att vara här, för jag vet att jag har det så galet bra. Samtidigt som jag faktiskt är lite lättad av att det snart är över.

För det har varit tufft för mig, och det är såklart saker som jag saknar hemifrån i Sverige – som min familj och mina vänner som jag längtar så mycket till att få vara med igen.

Utbytesstudent på toppen av berget

Men det gör att jag njuter extra mycket av allt den här sista tiden jag har kvar, för jag är medveten om hur mycket jag kommer sakna det här livet. Timingen med att åka hem i april känns dessutom bra för jag är nöjd med hur bra läget här är, men har även massor att se fram emot under våren och sommaren i Sverige.

Så 7 veckor här är allt för lite med tanke på hur bra Australien och mina vänner här är, men jag antar att jag är redo för fler unika tider i livet. 2019 är so far soo good.

Josefin bloggar från Queensland under sitt utbytesår i Australien. Vill du också plugga på high school i Australien? Med oss på Explorius kan du välja att lägga till ett områdesval vid din ansökan till Australien! 

Anmäl dig till ett high school-år