High School Spirit i Australien!Något som du förhoppningsvis kommer att få uppleva
under ditt utbytesår i Australien är en Swimming Carnival eller som det också kallas Swimming Sports. Detta är då en aktivitet som arrangeras av skolan där alla elever deltar. Men varje elev tävlar för sitt House (“lag”). På min skola har vi fyra houses och alla elever på skolan tillhör ett av dessa fyra. Varje house har sitt eget namn, sin egen färger och egna house captains.

På min skola har vi, Donna (röd) som jag är med i, Yarra (blå), Acheron (gul) och Yuonga (grön). Till dagens ära bär nästan alla sina house colours. Det kan vara allt från en blå T-shirt eller bara några röda streck på kinderna. Vissa väljer dock att verkligen klä ut sig. Jag såg allt ifrån en Pikachu, militärer, några från Bay Watch gänget och en Superman.På morgonen samlades alla på skolan och därifrån körde skolbussarna oss till utomhuspoolen där vi skulle spendera resten av dagen. Många elever var redan där och musiken var igång när vår buss anlände. Eftersom det hade varit ganska kallt under veckan så höll jag tummarna för att vi inte skulle frysa ihjäl oss i poolen.

Men min oro var i onödan, vädergudarna hade hört min önskan och det blev i alla fall 24 grader och lite sol. Dock är det inte jättevarmt då medeltemperaturen ligger runt 30 grader på varma dagar.Tävlingarna man kunde delta i var 100m crawl, 50m ryggsim, 50m bröstsim, 50m crawl, 200m stafettlopp och en bombentävling. Man behövde inte simma om man inte ville men desto fler som deltog desto fler poäng fick ens house. Tävlingsinriktad som jag är så deltog jag såklart i allt. Snittade som tvåa i alla grenar men lyckades även ta hem en vinst i bröstsim.

Det är dock inte en speciellt seriös tävling men så fort ordet tävling är involverat tar jag det automatiskt väldigt seriöst även om jag försöker tona ner min vinnarskalle i sånna här tillfällen haha.Tänkte även berätta om en awkward situation som min vinnarskalle försatte mig i. Eftersom jag endast kommit två i 100m crawl så var jag fast besluten om att ta hem förstaplatsen i 50m crawl. Redan när vi stod och väntade på startsignalen var jag övertaggad, detta resulterade i att jag föll i poolen innan signalen ens gått.

När jag var påväg uppför kanten igen så hör jag signalen och ser att folk börjar simma. Jag får väldigt bråttom och börjar crawla för glatta livet. I mitt huvud simmar jag snabbt som en elitsimmare men det var nog långt ifrån vad det såg ut som på land. Jag börjar i alla fall närma mig mål linjen när jag känner att någon tar tag i min fot. Jag antar att det är min kompis som skojar med mig så jag fortsätter att simma.

Men hon grabbar tag i min fot igen och jag börjar bli smått irriterad för hon saktar uppenbarligen ner mig så jag rycker bort min fot sticker upp huvudet ovanför ytan och snäser “Get lost!”. Då ser jag att det inte är min kompis utan en annan tjej i mitt lag. Det visar sig att alla hade blivit tillbaka kallade precis i början av loppet och jag var den enda som fortsatt simma eftersom jag inte hört när de andra ropat på mig. Jag skrattade bort det medan jag simmade tillbaka men det var pinsamt haha.


Louise bloggar från Victoria under sitt utbytesår i Australien. Vill du också plugga på high school i Victoria? Med oss på Explorius kan du lägga till Victoria som delstatsval vid din ansökan!


Ansök till ett high school-år