Tips till blivande utbytesstudenter

Man har hela tiden vetat att dagen då man måste lämna sitt nya hem kommer att komma. Trotts detta så upptäckte jag att det är väldigt svårt att förbereda sig på denna dag, speciellt när man mentalt känner att man har flera månader kvar.

Jag insåg själv inte att jag hade lämnat Australien
förrens planet landade i Stockholm, och om jag ska vara helt ärlig så tror jag fortfarande inte att det har gått upp för mig, trots att jag sitter här i mitt rum hemma i Sverige, omgiven av alla familjära dofter och saker.

I detta inlägg hade jag velat ge er blivande eller nuvarande utbytesstudenter lite tips
på saker som jag känner att man verkligen borde hinna med innan man lämna sitt hem i detta främmande land som nu inte längre är så främmande.1. Att säga farväl

Även om det inte känns som om du ska lämna, försök ändå att på något sätt inse det så att du verkligen kan säga ett riktigt hejdå till alla de fantastiska människor du har träffat under året.

Värdfamilj och vänner är kanske de mer självklara personerna du säger ett ordentligt hejdå till, men för mig personligen tycker jag att lärare, lagkamrater eller skolbusschaufför är minst lika viktiga, då det förmodligen är de personer du aldrig kommer att träffa igen.

2. Att avnjuta snacks & mat

Under mitt år har jag fått smak för en del olika Australiensiska saker som meat pies, Wagon Wheels, Tim Tams, Shapes (framförallt chicken flavoured), Cheery Ripe, Peckish, Pavlova, ja som ni märker listan kan göras väldigt lång. Det jag vill säga med detta är att du borde unna dig lite godsaker den här sista tiden! Din vikt kan du tänka på senare ;) Det kan trotts allt dröja ett tag innan du får äta allt detta igen.

3. Att säga hejdå till platser

Finns det några speciella platser du tycker om extra mycket så se till att gå dit innan du åker tillbaka. Under några få år kan mycket hända. Jag såg själv till att besöka Melbourne city några extra gånger.4. Att hänga med dina fellow utbytesstudenter

Under mitt utbytesår var de andra utbytesstudenterna utan tvekan det bästa stödsystemet jag hade. Det finns trotts allt ingen som förstår dig bättre än en person som går igenom exakt samma sak. Med detta sagt, se till att hinna träffa dessa underbara människor innan du åker tillbaka. Bor ni i samma land är det ju toppen, men många gånger gör man ju inte det. De utbytesstudenter jag kom allra närmst var tursamt nog svenskar.Louise har bloggat från Victoria under sitt utbytesår i Australien. Vill du också plugga på high school i Victoria? Med oss på Explorius kan du lägga till Victoria som delstatsval vid din ansökan!

 

Ansök till ett high school-år