Träna rodd under utbytesåretFör ett halvår sedan tackade jag ja till att testa en ny sport, nämligen rodd!

Jag hade aldrig suttit i en roddbåt tidigare och visste knappt hur den såg ut, men jag körde på taktiken att testa så mycket nytt som möjligt.

Med roddlaget har vi skrattat tills magen krampat, varit helt utmattade från roddmaskiner, jagat spindlar i båtskjulet, ätit massor av godis och kämpat tills händerna blöder under träningar och tävlingar. Det har varit händelserikt att testa rodd i Australien, så här tänkte jag berätta om den upplevelsen utifrån mina bilder.I min stad, Ballarat, är rodd den mest populära sporten och så gott som alla skolor har sina egna roddlag som möter varandra i tävlingar under helgerna.

Rodden har varit ett utmärkt sätt att träffa vänner efter skolan, då australiensiska ungdomar vanligtvis jobbar efter skolan, och jag uppskattar att rodden har fyllt min fritid med roliga aktiviteter, resor på helgerna, eftermiddagar på sjön med roddlaget.Under min roddupplevelse har jag träffat många engagerade och sprudlande Australiensare som inte bara varit exalterade över att få lära mig rodd, utan även ord och fraser som jag aldrig tidigare hört.

För att få mig att prestera så bra som möjligt googlade min ena tränare vad som gör en svensk person arg, och Google gav svaret norrmän, så innan varje race påminde han mig att ”You have to beat the Norwegians”.Vi har tränat i ur och skur, kallar morgnar innan solen hunnit gå upp och efter skolan i 40 graders värme. Allt för att förbereda oss inför den stora tävlingen Head of the Lake.High School-andan var på topp vid roddsäsongens sista tävling, Head of the Lake, där alla skolor i Ballarat avgör om vilken skola som helt enkelt är bäst. Det var pirrigt att tävla men jag försökte njuta av varje sekund.

Det var tusentals människor runt sjön för att heja på sina lag och hela min årskurs från Ballarat High School var där med hejaramsor, danser, plakat och skolans specialgjorda tröjor för eventet med våra namn på ryggen.

Alice bloggar från Victoria under sitt utbytesår i Australien. Vill du också plugga på high school i Victoria? Med oss på Explorius kan du lägga till Victoria som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år