Resa till centrala AustralienUnder senaste skollovet åkte jag på en resa
som var arrangerad av den australiensiska utbytesorganisationen till centrala Australien. Resan var tillsammans med andra utbytesstudenter och den var fullspäckad med helt fantastiska upplevelser som jag nu fått bocka av på min bucket list.

Dessutom älskade jag att få resa med utbytesstudenter för det är så bra stämning mellan oss alla och det skapas en gemenskap som jag sent kommer glömma.Varje natt sov vi under stjärnorna i våra swags
, vilket är som en liten säck man har sin socksäck i och kryper ner i när det är dags att somna. Att vakna upp under natten var det bästa av allt, för då fick jag titta på södra jordklotets stjärnhimmel tills ögonen blev trötta igen.

Sena nätter och tidiga morgnar gjorde att vi inte fick många timmars sömn under resan, men när jag väl sov så sov jag bättre än någonsin. Dock är det himla kallt under nätterna, även hemma i Victoria får man ha flera lager av varma kläder.

Det är lätt att tro att Australien alltid är varmt innan man kommer hit, men mitt skidunderställ av ylle är ärligt talat mitt mest använda plagg av det jag packade med mig till Australien. Så min största rekommendation till blivande australiensare är att ta med er de varmaste plaggen ni äger.Ena morgonen vaknade vi vid 4.30 för att börja en vandring i Kings Canyon och nå toppen av berget innan solen gick upp. Soluppgång över den röda öknen måste vara den bästa utsikten jag någonsin haft.

Samma dag fick vi flyga helikopter över området där vi tidigare vandrat och fick då se landskapet uppifrån. Hela jag var fylld av adrenalin och kunde inte sitta still en sekund efter det.Min favoritplats i Australien är från och med nu Uluru
. Det är en stor sten som är en helig plats för aboriginer, den ursprungliga befolkningen av Australien. När vi promenerade i 4 timmar för att ta oss runt stenen berättade våra guider fascinerande anekdoter om hur varje avtryck i stenen har en historia inom aboriginernas kultur.

Därefter fick vi rida kameler och sedan avsluta den otroligt varma dagen med ett dopp i poolen. En annan dag åkte vi till ett kulturcentrum för att kasta boomerang, titta på konst från aboriginer och äta skogsmat som åts förr i tiden i Australien. Det fanns till och med möjlighet att äta levande larver.

Alice bloggar från Victoria under sitt utbytesår i Australien. Vill du också plugga på high school i Victoria? Med oss på Explorius kan du lägga till Victoria som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år