Våga ge dig ut på ditt livs äventyr som utbytesstudent!

Kan det egentligen vara en fråga om man ska åka eller inte?

Varför skulle man inte vilja åka på sitt livs största äventyr? Jo, för att vi är rädda för att kliva ur vår ”comfort zone”, en box vi själva byggt upp.

Vem sätter gränserna för din box? Jo, vet du vad, det är bara vi själva.

En av de största anledningarna till att jag, Johanna Friman, valde att åka på utbytesår till Australien var att jag ville komma ur min bekväma zone och därmed växa som person. Jag vill inte vara och göra som alla andra, istället vill jag vidga mina vyer. Mitt liv vill jag leva utanför mallen och min egen motivation finner jag i detta. Ett år som utbytesstudent ser jag som ett steg i min utveckling till personen jag vill bygga mig själv till.

Mitt livs största äventyr

Mitt livs största äventyr och läskigaste äventyr har nu börjat.

 Vad kommer hända? Vilka är människorna jag ska bo hos? Kommer jag att hitta kompisar?

Alla tankar snurrar bara runt i huvudet på mig. Allt detta är både läskigt och spännande då man inte vet vad som kan hända härnäst. Det jag är helt säker på är att jag nu kastat mig ut i de okända, utanför min comfort zone. Bara att jag vågat lämna tryggheten för att ge mig ut på ett äventyr jag länge längtat efter, gör mig stolt.

Du har inget att förlora!

Man vet aldrig vad livet har att erbjuda om man inte vågar prova på det. Att lämna sin hemmaplan är inte alltid de lättaste. Att säga hejdå till sina vänner och sedan dessutom krama mamma och pappa för sista gången på lång tid är svårt. Oavsett om du tycker att det verkar läskigt ska du åka om du vill, kasta dig ut i det okända.

Har du något att förlora? Kommer du missa något som händer hemma?

Jag lovar dig att detta inte är något i jämförelse med det du kommer uppleva under ett utbytesår. Alla nya erfarenheter du kommer att få och alla inspirerande människor du kommer träffa väger upp det du inte kan delta i hemma. Du har ingenting att förlora på att åka. Hitta din motivation och åk, gör din dröm till verklighet. Det är läskigt men den stora, och enda frågan är hur modig är DU?

Johanna bloggar från Victoria under sitt utbytesår i Australien. Vill du också plugga på high school i Victoria? Med oss på Explorius kan du lägga till Victoria som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år