Hur vet man att man är en bra utbytesstudent?

vara bra utbytesstudent

Är det här bra? Gillar dem mig? Kan jag bete mig såhär? Vad händer om de skulle börja ogilla mig? Tar jag vara på alla ögonblick och tar jag alla chanser? Kunde jag vara bättre? Dessa frågeställningar kommer ofta upp i mitt huvud och det beror bara på att jag vill vara den bästa utbytesstudenten som jag kan vara.

Att vilja vara en bra utbytesstudent tror jag är viktigt för de flesta genom att det ofta leder till ett bra utbytesår. Med en bra utbytesstudent menar jag någon som kommer bra överens med sin värdfamilj, lär känna mycket nya människor och där med få nya kompisar, alltid trevlig och positiv, tar vara på alla chanser och ögonblick med mera. Det är också väldigt personligt genom att alla människor har olika tankar om vad en bra utbytesstudent är.

Det svåraste är att oftast kan du klara detta några veckor men ett utbytesår handlar det om månader. Det kommer bli din vardag. Det är nästan omöjligt för en människa att alltid visa sin ljusa sida speciellt till människorna man bor med. Det viktigaste är trots allt att man gör sitt bästa, för sanningen är att bättre kan man inte göra.

utbytesstudent bra förväntingar

Var dig själv!

Jag har nu varit i Australien i mer än sex månader, det vill säga att jag har varit utbytesstudent ett tag. Jag lär mig nya saker varje dag som tar mig till den där bra utbytesstudenten jag vill vara. Det är jättesvårt men det går.

Till alla ni som ska ut på ett utbytesår har jag några tips.

Det här kommer låta väldigt klyschigt men var dig själv för om du spelar någon annan, så kommer det krascha för dig själv. Det går inte att vara någon annan under tio månader än dig själv och om du inte visar hela dig själv så kommer det bara bli jobbigt i längden. Försök dessutom hitta något spännande med varje liten sak du gör för det visar att du har intresse, om du har intresse i andra så har dem intresse i dig. Det är en bra grund för en bra relation.

Kör järnet

Det här är frågor ni alla kommer få någon gång men det är också det som gör att man tänker efter vad man gör och inte. Jag tror på att alla är bra utbytesstudenter på sitt sätt, så oroa er inte. Kör järnet och ha kul för om man har kul själv så har oftast omgivningen det kul.

Egentligen vad vet jag? Jag är inget proffs på detta men det här är bara mina tips och förvarning för att göra så ert utbytesstudents år ska bli så bra som möjligt. Jag avslutar med något ni säkert hört många gånger men ert utbytesår kommer vara det bästa äventyret ni någonsin gjort, oavsett vart i världen ni bestämmer er att åka till och hamnar.

Johanna bloggar från Victoria under sitt utbytesår i Australien. Vill du också plugga på high school i Victoria? Med oss på Explorius kan du lägga till Victoria som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år