Surfing i Australien

Under mitt första tvåveckors lov här så hade jag ett mål att jag skulle surfa. För det första är det väldigt typiskt Australien och för det andra så är det en av de bästa sakerna som finns.

Jag hade däremot ännu inte träffat på någon som surfade eftersom att jag bor en bit från en bra surfstrand, så jag fick istället söka runt på internet. Jag hittade en endagskurs där man surfade i fem timmar, åt lunch på stranden, fick kolla på Bells Beach som är en strand där världsmästerskapen i surfingen avgår och allt man behövde ingick. Detta var precis det jag letade efter så det slutade med att jag bokade den, det är jag otroligt glad för nu i efterhand.

Som i filmerna

När man kommer ut på kusten här i Australien så förändras stämningen helt. Då handlar allt plötsligt om surfing, alla matställen heter något förknippat med surfing och enda klädmärkena som finns är billa bong, ripcurl etc. Det blir som att komma in i en värld som man bara ser på filmerna.

Don't worry, be happy

Dessutom är människorna så avslappnade och vänliga, då ser man verkligen det man tror om australiensare att de är väldigt ”laidback”, och attityden är ”don’t worry be happy”. Jag träffade massa nya människor som också bokat denna dagskurs från alla världens delar men fick dessutom chans att prata med lokalfolket.

Enkelt att lära känna nya vänner

Att folk är öppna här i Australien är verkligen sant. När jag skulle hem så höll jag på att missa mitt tåg. Som tur är säger då hon som äger surfskolan med sin man, att hon kan skjutsa mig. Det var en bra bit så vi satt nog i bilen i en halvtimma där vi då pratade. Det slutade med att hon gav mig sitt nummer och sa att jag skulle höra av mig om jag ville surfa någon gång.

Det här är exakt det jag älskar med mitt nya hemland, att efter bara pratat med någon en halvtimma så bjuds man in för att surfa med hennes familj. Det är så här kulturen i Australien är, människor här har väldigt lätt för att öppna sina hem för utomstående.

Det här var en helt fantastisk dag och om du ska åka på ett utbytesår så var inte rädd för att hitta på saker på egen hand för man träffar alltid på nya kompisar (men kolla ALLTID med värdfamiljen så det är okej). Ta vara på varje chans ni stöter på för oavsett vad, blir det alltid en ny upplevelse och ett nytt minne.

Johanna bloggar från Victoria under sitt utbytesår i Australien. Vill du också plugga på high school i Victoria? Med oss på Explorius kan du lägga till Victoria som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år