Från storstad till landsbygd

Efter cirka tre månader så fick mitt äventyr en stor ändring. Jag flyttade från  en förort till storstaden Melbourne till landet och staden Mildura. Detta gjorde jag för att min första familj bara kunde ha mig för tre månader. Det här kanske många skulle se som en nackdel att flytta från storstaden men för mig har det varit en så stor chans och möjlighet som jag är evigt tacksam för. 

Det här är min grej

Jag hade det väldigt bra hos min förra familj också men landet här är min grej. Jag åkte till Australien för att prova på något nytt och för att få lära mig av den Australienska kulturen. Ren fakta här är att så längre du kommer från storstäderna så mer Australiskt blir det. Jag bor nu i stort sett mitt ute i ingenstans och till närmsta busshållplats är det 10 km. Med bil tar det 20 minuter in till ”staden” Mildura.

Nu tänker säkert många "hur klarar hon sig", men om vi säger såhär så är det bra att jag har en värdmamma som gillar att skjutsa ...

Fullt hus

En sak man lär sig att bara för att man bor mitt i ingenstans så betyder det inte att det inte finns något göra - snarare tvärtom. Jag bor på en stor gård med både hästar och höns dessutom är vi för tillfället sex stycken syskon. Min värdfamilj har själva två stycken egna barn, sedan så är de fosterföräldrar så vi har två bebisar också och sist men inte minst så har de två utbytesstudenter en från Sverige (jag) och en från Japan. Men tyvärr åker min Japanska syster hem om några veckor men det har varit så kul att bo med henne, genom att jag nu fått lära mig om ännu en kultur.

Drömmer blev verklighet

Om jag skulle fått den här placeringen när jag var hemma i Sverige förra året så skulle jag nog blivit besviken, för att jag inte kom till någon storstad eller bodde på stranden. Nu i efterhand så vet jag att det var det bästa som kunde hända att jag fick komma till Mildura, det var såhär jag drömde om att mitt utbytesår skulle bli.

Perfekt för just dig

Det budskapet jag vill få fram med den här texten är som ni säkert hört tusen gånger innan är att bara för att det inte låter så flashigt så betyder det att det inte är det. Jag trodde inte på detta innan jag åkte men vart man än åker i världen, till vilken stad eller liten håla på vår planet så finns det något som kommer göra den speciell för dig och bildas till något perfekt för just dig.

Johanna bloggar från Victoria under sitt utbytesår i Australien. Vill du också plugga på high school i Victoria? Med oss på Explorius kan du lägga till Victoria som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år