Graduation efter 6 veckor

Jag fick vara med om något väldigt spännande här i Australien, för jag fick vara med om en ”graduation”. Faktiskt två men det var bara en som var min egen och det är den jag ska berätta om nu.

Examen efter 6 veckor

Den 4 December 2015 tog jag, Johanna Friman, examen från en skola som jag bara varit i inskriven på i sex veckor. Det är inte helt fel och jag fick till och med diplom :)

I mitt område går man i en mindre skola till årskurs 10 och sedan blir alla de mindre skolorna till en stor skola. Det är därför man har en ”graduation” när man går ut år 10 redan, för då slutar man i den skolan man oftast spenderat hela sin skolgång i. Detta är en ganska stor grej för många genom att detta bjuder på många roligheter.

Tal inför hela skolan

Dagen börjar med en stor ”Assembly”, då hela skolan samlas för att fira år 10. Då visades bilder, det hölls tal och diplom delades ut. Det kändes lite udda för mig då jag bara gått där ett tag men jag hade ändå blivit en i årskullen och fick därmed komma upp på scen och berätta om min upplevelse där och om mitt liv hemma i Sverige. Jag kan säga att det låter så mycket läskigare än vad det är för alla är bara så nyfikna och tycker det är kul, det gör att man själv blir super taggad.

Signering

Efter Assembly var det signering, då hela årskursen signerande varandras skoltröjor. Det här är en tröja som jag kommer ha med mig livet ut för att minnas min korta men otroligt roliga och lärorika tid på Merbien P-10 College.

Alla i år 10 var tvungna att lämna skolans område klockan 11.30 för då var vi färdiga för alltid. Däremot var det ingen lugn och ro som väntade då. Innan 17.00 så skulle hår, naglar och smink vara fixat för då väntade en hummer på mig och mina kompisar som skulle ta oss till kvällens festligheter.

Dans & middag

Vid 18.30 var det dags för ”the graduation night”. Kvällen innehöll dans med sin partner och pappa, middag och diplom utdelning. Det var en så rolig kväll men dans är inte riktigt min grej och jag tror jag gjorde min partner besviken, då han var riktigt bra. Jag hade däremot förvarnat honom så mer kunde jag ju inte gjort.

After party

Denna tillställning var slut efter några timmar och då var det dags att säga hejdå till sina föräldrar för att åka vidare till ett ”after party” och fira att det var slut efter långa 6 år (för mig 6 veckor) och dessutom att ett två månaders sommarlov stod på agendan i framtiden.

Att få vara med om detta var riktigt spännande och kul genom att det påminde om på film. Kan däremot inte riktigt säga att det var något jag väntat på i hela livet som resten av min årskull, utan i 6 veckor;))).

Johanna bloggar från Victoria under sitt utbytesår i Australien. Vill du också plugga på high school i Victoria? Med oss på Explorius kan du lägga till Victoria som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år