En helg som bröllopsfixare

upplevelse utbytesstudent australien

Wow, vilken helg jag har haft, fått prova på något jag aldrig innan har gjort och sett så mycket. Jag har dessutom fått träffa massa nya människor och sett nya delar av min hemstad Mildura, som bara gett mig fler anledningar till att älska den här staden. Dessutom har jag fått inspiration till det drömbröllop jag vill ha när jag blir äldre.

Hur som helst så började detta äventyr förra helgen när vi var och plockade avokados och apelsiner i en familjekompis trädgård (ja, här kan man plocka de från träd i trädgården, overkligt men det är en dröm!!). Iallafall så frågade mamman i familjen vad jag gjorde nästa helg och det visade sig att hon behövde hjälp att organisera ett bröllop och festen efteråt, hon jobbar som det. Detta bröllop, berättade hon, skulle äga rum i en helt fantastisk trädgård som man bara får gå in i om man tillhör ett bröllop.

Som ni kanske gissat så sa jag: att det skulle vara så kul och att jag mer än gärna ville hjälpa till.

Rosetter, rosor och romantik

Australien utbytesår bilder

Det är jag nu i efterhand så tacksam till då jag fick se så coola platser som jag annars inte skulle sett, men behövde jobba hårt fast det var det absolut värt det. I lördags var vi och gjorde i ordning festlokalen där middagen och festen skulle vara. Vi dukade bord, knöt rosetter på stolar, fixade draperi-liknande saker i taket med mera. Söndagen stod ceremoni på listan så då åkte vi till den här fantastiska trädgården och satte upp stolar, placerade ut rosor och gjorde det romantiskt:)

Nya äventyr dyker upp hela tiden

Jag märker mer och mer hur många människor det är som vill visa mig runt och göra så att min upplevelse blir så bra som möjlig. Därför är det så otroligt viktigt att när ni kommer till ert värdland att börja prata med så mycket människor som ni kan och var inte rädda, för man har inget att förlora. Det känns som om det kommer upp nya äventyr hela tiden, och när det väl kommit ett så slutar det inte och det är helt underbart och så värdefullt.

Det här är bara en av många äventyrliga helger och som ni ser på bilderna så var det verkligen en fantastisk upplevelse.

Johanna bloggar från Victoria under sitt utbytesår i Australien. Vill du också plugga på high school i Victoria? Med oss på Explorius kan du lägga till Victoria som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år