Bli värdfamilj!Har vi tid att vara värdfamilj?
Utbytesstudenten kommer för att uppleva det vardagliga livet i Sverige! Värdfamiljen förväntas inte underhålla med extra aktiviteter utöver sin vanliga vardagsrutin. Studenten ska förutom sin skola och fritidsaktivitet utanför familjen, delta i familjelivet som andra eventuella barn i familjen (så som matlagning, städdagar, familjeaktiviteter som de hade gjort oavsett om studenten hade bott hos värdfamiljen eller inte):

Vår familj har en resa bokad, vad gör studenten?
Inga problem! Värdfamiljen kan välja att erbjuda studenten att följa med (på studentens bekostnad) eller så ordnar vi på Explorius ett alternativt boende. Ifall en resa är planerad så skriver vi redan lite kort om arrangemanget i placeringsmeddelandet så att studenten vet om det innan ankomst. 

Vi har inga barn
Det är inget hinder till att inte bli värdfamilj! Vi har alla slags värdfamiljskonstellationer! För en del utbytesstudenter kan det t.om. vara en fördel att inte ha jämngamla syskon. Eftersom det är familjen som väljer vilken utbytesstudent de önskar att välkomna är det också positivt att välja en student för den enskilda familjen/personens situation.

10 månader känns långt!
Utbytesstudenter som kommer till Sverige stannar allt från 3 månader upp till 10 månader. Vill du testa först? Ställ upp som "välkomstfamilj" eller varför inte välkomna en korttidsstudent? Ditt hem, dina val!

Vi har inte extrarum
Det gör ingenting! Studenten behöver inte ha ett eget sovrum, men vid fall där studenten behöver dela sovrum så ska det vara någon som är av samma kön och ungefär samma ålder. Att dela rum med ett syskon är både en rolig och lärorik erfarenhet!

Kan vi välkomna två utbytesstudenter samtidigt?
Absolut! Så länge som de två utbytesstudenterna inte talar samma modersmål. En s.k. "dubbelplacering" är väldigt poppis hos utbytesstudenter. Utöver den svenska kulturen så har de & värdfamiljen möjligheten att uppleva två länder! 

Ingen kommunaltrafik i ditt område?
Nemas! Så länge det går att lösa transporten till och från skolan på samma sätt som för en svensk ungdom som pendlar, så fungerar även det för en utbytesstudent. Utbytesstudenter förväntas inte bli placerade i större städer, utan vill även uppleva ett lantligt och traditionellt svenskt liv!

Lär känna de studenter som kommer till Sverige hösten 2018 för att tillbringa sitt livs mest lärorika år!

Studenter som kommer till Sverige

Ring/skicka SMS till 070-683 15 55 eller klicka på knappen nedan för att anmäla ditt intresse!