Vår tid som värdfamilj

Fotokollage

Jag kan verkligen rekommendera andra att välkomna en utbyteselev till sig.

Vi valde att välkomna en tjej från Thailand till oss. Mest på grund av att kulturen är så annorlunda så det kändes spännande. Vår tid med Benyapa har flutit på utan några problem. Hon har verkligen blivit en i vår familj, vi har fått ett starkt band. Även våra tre tjejer har älskat att ha henne här hos oss. Det kommer dock bli lite ledsamt när hon ska åka hem.

Fotokollage

Vi har lärt oss massor av att ha en annan kultur boende i familjen. Men det som märkts mest är att även vår yngsta dotter blivit flytande i det engelska språket och mer framåt.
Vi har försökt att visa Benyapa de flesta av våra traditioner.

En sak som är ett härligt minne är när Benyapa agerade tomte på julafton och läste och delade ut julklapparna på svenska. Och när vi firade hennes födelsedag som vi brukar göra här, med släktkalas, sång och tårta. I hennes familj i Thailand så brukar de inte fira födelsedagar, så det var något helt nytt för henne.


Kör i kyrkan

Om ni funderar på att välkomna en elev in i er familj så tveka inte! Det kommer bli en minnesvärd erfarenhet för livet och för hela familjen.

Vänliga hälsningar Erica & Martin Strandholm

Erica och Martin har varit värdfamilj åt en thailändsk utbyteselev i Sverige. Är du och din familj intresserade av att veta hur det funkar att bli värdfamilj? Med oss på Explorius kan du ta emot utbyteselever från hela världen!

Möt utbyteseleverna