Besök av vår tidigare utbyteselev

kollage

För tre år sedan kom utbyteseleven Rachele från Grosseto, Italien, till mig och min man.

Hon fick plats på ett av gymnasierna i Gävle och gick på dansprogrammet och trivdes mycket bra där. Det var jättekul för henne att få gå på ett program där hon kunde ägna sig åt ett av sina stora intressen; att dansa.

I augusti i år återvände Rachele med sina föräldrar och vi hade möjlighet att visa dem runt. Det var så roligt att återse Rachele men också att lära känna hennes föräldrar. Vi trivdes bra med Rachele när hon bodde hos oss som utbytesstudent och vi ville verkligen visa henne och hennes föräldrar så mycket som möjligt under deras besök.

Dagen de kom visade vi Gävle och på kvällen åt vi svenskt smörgåsbord. Sedan blev det mycket bilåka: dagsturer till Dalarna och till Hälsingland. Vi hade roligt tillsammans och det var känslosamt att skiljas den sista dagen. Italien eller Sverige nästa gång? Vi får se!

Carina Bäck

Carina har varit värdfamilj åt en italiensk utbyteselev i Sverige. Är du och din familj intresserade av att veta hur det funkar att bli värdfamilj? Med oss på Explorius kan du ta emot utbyteselever från hela världen!

Möt utbyteseleverna