Vilka är utbyteseleverna som väntar på svenska värdfamiljer?

Våra utbyteselever kommer från flera olika länder. De har förutom goda kunskaper i engelska även en stor variation på modersmål och övriga språkkunskaper. Några av dem har pluggat extra svenska på kvällstid, läst om surströmmingspremiär på internet, eller hängt på IKEA i hemlandet. Andra har härliga minnen från Astrid Lindgrens boksamling eller ser fram emot att få se snö för första gången i sitt liv. Intressen som är gemensamma för flera av ungdomarna är sport, utomhusaktiviteter och musik, men alla med individuella bakgrunder!

En sak har de dock gemensamt; de längtar efter att få uppleva den svenska vardagen precis som den är! Vi söker nu familjer över hela Sverige som vill bjuda in en av dessa härliga ungdomar till sitt hem. Allt de vill är att dela vardagen med en familj och skola i Sverige.

Vi lovar att det är en rolig, lärorik och tacksam ”familjeresa”. Det är mycket mer som är exotiskt för en utbyteselev i vår vardag än vad du kan föreställa dig. Det ger dessutom nya perspektiv och insikter på många saker som kan upplevas helt självklara för oss.

Viktigast av allt - Det skapas vänskapsband för livet! Här nedan kan du läsa mer om de elever som väntar på en svensk värdfamilj för tillfället. Är någon av dem välkommen att dela din vardag?Anmäl intresse

 

Utbyteselever som kommer till Sverige augusti 2021🎓

   

      


Davide
 | 16 år | Italien

Intressen: löpning, cykla, filmer, böcker, musik 
Fun Fact: vill arbeta som inredningsdesigner i framtiden

Lär känna Davide från Italien

”Musik, familj och vänner är viktigt för mig. Jag gillar också skidåkning, vilket jag tränade som barn. Jag är också intresserad av nya saker som jag inte känner till så bra som inte ännu är upptäckta. 
Jag lärde mig om programmet efter att min syster spenderat ett år utomlands, jag är fast besluten att lära mig det lokala språket!”


Shinya | 16 år | Japan

Intressen: utomhusaktiviteter, roddsport, fotboll, friidrott), matlagning, språk, böcker 
Fun Fact: vill arbeta som systemingenjör i framtiden

Lär känna Shinya från Japan

”Jag är en väldigt positiv person som hittar lösningar när något negativt händer. Jag gillar att utmana mig själv att prova nya saker. Jag gillar att läsa, lyssna på musik, träna och umgås med vänner.  
Jag vill uppleva den fantastiska naturen i Sverige med min värdfamilj och om möjligt, så hoppas jag på att kunna se norrsken för det har jag aldrig sett i mitt liv.”


Anna | 16 år | Italien

Intressen: böcker, träning, promenader, filmer, sällskapsspel  
Fun Fact: hennes familj har tidigare varit olivoljeproducent i Toscana

Lär känna Anna från Italien

”Jag gillar att laga mat som exempelvis pasta, pannkakor, och creps. Jag gillar att läsa, titta på tv-serier, träna, och promenera med min hund. Det är viktigt för mig att hålla mitt rum rent och snyggt. Jag kan inte fokusera om det är rörigt.
Några av mina mål är att lära mig mer om det svenska språket och kulturen, och bli mer självständig.

 

 

Lotte | 16 år | Tyskland

Intressen: dans, musik, hantverk, dykning, promenader, matlagning 
Fun Fact: är nyfiken på att arbeta som filmregissör i framtiden

Lär känna Lotte från Tyskland

”Jag gillar drama, dans och dykning. Jag gillar matlagning och att lyssna på musik och jag träffar gärna mina vänner för att måla. Men jag gillar också att vara själv och kolla på en bra film eller serie. Jag vill åka på ett utbytesår för att göra något nytt, träffa nya människor och uppleva okända situationer. Såklart kommer det finnas svårigheter, men jag vill ta dem som utmaningar!”

 

 

Minke | 16 år | Tyskland

Intressen: handboll, musik (spelar piano), segling
Fun Fact: hon tävlar i vetenskapliga projekt med en kamrat via sin skola

Lär känna Minke från Tyskland

”Jag spelar handboll i högsta ligan i Tyskland. Min position är målvakt. Den delen av att spela handboll som jag gillar mest är lagandan. Min motivation till att spendera mitt utbytesår i Sverige är att lära mig om en ny kultur och språk. Förhoppningsvis kommer jag öka mitt självförtroende genom att lyckas i en ny miljö!”


  

 

Yorick | 16 år | Tyskland

Intressen: musik (spelar violin och piano), dans, teckna/måla, skriva
Fun Fact: gillar att skapa egen musik

Lär känna Yorick från Tyskland

”Att uttrycka varför jag vill åka på utbytesår så gärna är svårt genom text, eftersom det begränsar mig att illustrera allt jag vill illustrera, men kanske är det bara en utmaning som jag behöver möta precis som jag kommer att behöva möta många utmaningar under mitt utbytesår. Även om jag har allt jag behöver och mycket mer här i Tyskland, så vill jag släppa det i ett år. Och även om jag kommer att sakna många saker, så vill jag åka.”

 

 

Tara | 16 år | Tyskland

Intressen: volleyboll, golf, teckna/måla, filmer
Fun Fact: gillar att titta på dokumentärer

Lär känna Tara från Tyskland

”Jag besöker ofta mina morföräldrar. Dem bor i ett hus i skogen och jag spenderar många lov där. På min fritid spelar jag volleyboll. Jag gillar speciellt att spela volleyboll under sommaren på stranden! Att leva i ett okänt land i en ny familj, är en fantastisk möjlighet. Jag tror att det kommer att hjälpa mig att förstå andra kulturer och vara mer öppensinnad. Som min morfar brukar säga ”stay fresh like a cucumber” men jag föredrar att säga ”Vi ses snart, jag ser fram emot det.”

  

 

Hana | 16 år | Japan

Intressen: konståkning, skidåkning, simning, dans, filmer, böcker, musik (spelar piano) 
Fun Fact: har redan varit på ett kortare utbyte till Nya Zealand

Lär känna Hana från Japan

”Jag gillar att åka skidor och skridksor. Jag har åkt skridskor med Japans guldmedaljör Mr Yuzuru Hanyu vilket var en fantstisk upplevelse och ett av mina favoritminnen. Så om det är möjligt så vill jag åka skridskor och skidor i vildheten I Sverige. Jag är lite blyg till en början men jag vill prata med många människor och träffa nya vänner. Jag ser fram emot alla upplevelser. Jag vill spendera mitt år med tacksamhet.”

 


 

Marie | 15 år | Tyskland

Intressen: dans, scouter, musik (spelar flöjt), bakning, resor
Fun Fact: Har vunnit en nationell språktävling i Tyskland

Lär känna Marie från Tyskland

 

 

 

Frågor och svar

Anmäl intresse