Mitt utbytesår i Sverige


Bild tagen från en tidigare utbyteselev på Explorius

Hej, jag heter Mallee McCall!

Jag kommer från staden Darwin i Australien. Jag är 16 år gammal och har kommit till Hakkas som utbyteselev. Jag bor hos värdfamiljen Carlsson och här ska jag bo i tre månader.

Jag har kommit hit för att jag älska att lära mig nya saker, så här långt har jag lärt mig många skillnader mellan Australien och Sverige.

I Darwin är det just nu 35-40 grader och då är det ändå regnperiod. Det betyder att det är ungefär 50 graders skillnad på en ljummen dag där och en normal dag här. Jag tycker såklart att det är kallt men innan jag kom hit så köpte jag med mig bra vinterkläder så jag klarar mig här, jag är ju ändå här under det kallaste månaderna.

När jag är hemma gillar jag att fara ut och campa med mina kompisar. Vi har många fina vattenfall som jag gillar att campa vid och simma i/under. Jag fiskar ofta med mina kompisar. Vi fiskar efter Malartade fiskar (cattfish), Baramundifiskar och så fångar vi ofta Scylla Serrata (mud crab). 

Jag gillar också att simma, som ni kanske vet så är Australien väldigt bra på simning, det är på så vis en stor sport inom Australien. Jag simmar dock bara för att det är kul och för motionen. 

Vi har många djur i Darwin som ni inte har här, och tvärtom såklart. Vi har ganska många kängurus. Nästan i samma utsträckning som det finns renar här, men inte riktigt. Vi har också krokodiler och vattenbufflar för att inte nämna alla giftiga ormar och spindlar. Vi har faktiskt några av världens mest giftiga ormar i "the northern teritory" (staten som Darwin ligger i). 

Det är inte omöjligt att vi träffas någon gång under dessa tre månader och då får ni gärna fråga mig om det är något ni undrar över. Jag pratar dock bara engelska än så länge. Nån gång innan jag åker hem så skriver jag en till artikel där jag berättar lite mer om hur jag tycker Sverige och Hakkas har varit. 

Artikel från Bygdebladet.

Skulle du och din familj vara intresserad av att bli värdfamilj åt en internationell utbyteselever? Lär känna studenterna bättre genom att läsa deras personliga brev till sin blivande värdfamilj!

Möt utbyteseleverna